Andrija Radman: Prilika da pokažemo da nam je Herceg Novi prioritet

4
Andrija Radman

Andrija Radman

Vlast u Herceg Novom će sljedeće četiri godine činiti Demokratska partija socijalista i građanska lista Izbor.

Prve dvije godine predsjednik opštine će biti  Nikola Gojković, iz građanske liste Izbor, a predsjednik Skupštine Opštine Andrija Radman, iz DPS-a.

Nakon 14 godina Herceg Novi je dobio priliku da krene naprijed i da se zaustavi  dugogodišnje  stagniranje koje je grad vodilo tamo gdje ni u kom slučaju ne zaslužuje, kazao je za Skala radio Andrija Radman.

On je izrazio zadovoljstvo što su DPS i građanska lista Izbor dali svoj puni doprinos da se zajednički dođe do konačnog rješenja i načina funkcionisanja nove lokalne samouprave u naredne četiri godine.

”To će biti  odlična prilika da pokažemo da su stvarno naše ambicije bile usmjerene prema dobrobiti grada. Građani Herceg Novog zasigurno mogu očekivati od lokalne samouprave i nove izvršne vlasti da će biti efikasna i funkcionalna. U tom pravcu odmah ćemo krenuti sa onim što je najbitnije a to je stavljanje u funkciju svih javnih servisa i preduzeća kako bi grad zaživio”, rekao je Radman.

Za prvu organizaciju je potrebno mjesec, a potom će se pristupiti rješavanju jednog po jednog prioriteta za razvoj Herceg Novog, kako je to definisano zajedničkim sporazumom.

Na naše pitanje kako objašnjava kompromisno rješenje rotirajućih funkcija predsjednika opštine i skupštine, nakon dvije godine Radman je odgovorio da to smatra dobrim kompromisom.

Ovaj dogovor je pokazao spremnost jedne i druge strane da se personalna rješenja prilagođavaju funkcijama a ne obrnuto i to može biti korisno kako bi se pokazao  maksimum iz domena koji najbolje možemo pokriti, zaključio je  Radman.

4 KOMENTARI

 1. …”smanji gas”-povećaj pozitivnu strast-prema Srbima! Jer njih u Novome ima peko 15 iljada ili ti preko 48% od ukupnog broja stanovnika( 30.864 stanovnika-2011 godine !)! A u istom periodu Crnogoraca preko 11.iljada ili peko 33%!
  I ne zaboravi da gi je 1991 godine bilo (Srba) preko 8.iljada ili preko 30%( 27.589 stanovnika-popis 1991!)! A,u istom periodu Crnogoraca preko 11.iljada ili preko 40%!
  Dakle Dragane-bidni umjereniji-i zapitaj sebe kud ste se đenuli vi Crnogorci od 1991 do današnjega dana iz “nevesinja na moru”(e vas je manje 828-popis pokazao 2011 godine?)? Polazeći od činjenice da su se iljade novljana(prema vašim nebulozama-iselili iz “nevesinja na moru”)? I uz dopitanje-polazeći od istine da se broj stanovnika u Novome od 1991 do 2011 godine povećao za svega 3.275 stanovnika( 1991:27.589 stanovnika-2011:30.864)-đe ostaše-nestaše ove “razlike”?
  I na čiju štetu-korist?

  P.S. Polazeći od racionalnog trošenja i vrmena i prostora,moram pitati gospara iz Tabačine-ali vi i dalje ne smatrate Srbe- da su Bokelji(Bokezi) ?

 2. Nek je sa srećom,
  Dosta je bilo vlasti onih koji ne samo da ne poštuju državu u koju žive nego bi najradije i da je nema ili da se nekako ukine ako ikako može,
  Razvedrilo se nebo nad Herceg Novim,koji je na žalost postao Nevesinje na moru.
  Andrija puno Sreće i uspjeha u radu

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]