ANIMA: “Socijalna pravda – nećemo odustati”

1
ANIMA sa jednog od performansa

Povodom Međunarodnog dana žena ANIMACentar za žensko i mirovno obrazovanje i Centar za ženska prava danas, povodom 8. marta  organizuju marš i konferenciju žena u Podgorici.

Anima će za građane/ke Kotora 9. marta u 17 sati organizovati performans na Trgu od oružja pod istim nazivom Socijalna pravda – nećemo odustati i sa istim ciljevima, a to su afirmacija 8. marta kao političkog praznika, ženske solidarnosti, afirmacija antifašizma, ukazivanje na tešku poziciju žena i nezadovoljavajuće stanje ženskih ljudskih prava.

I ovom prilikom iz Anime upozoravaju  na povećan stepen nasilja i njegovu normalizaciju u svim sferama života: u porodici, na radnom mjestu, u državnim institucijama, na ulici.

Žene su i dalje siromašne, isključene, marginalizovane i instrumentalizovane, a mogućnost okupljanja i javnog djelovanja svedena je na minimum.

Vidljive su tendencije da se ženama oduzmu ili ograniče stečena prava vezana za rad, političku participaciju, slobodu raspolaganja vlastitim glasom i tijelom.

Ovaj performans će, kao i prethodni, biti održan u sklopu akcija za mir koje Anima realizuje povodom aktuelne političke krize u zemlji, svake srijede, sve dok se kriza ne razriješi, saopštavaju iz Anime, uz čestitke za 8. mart.

1 KOMENTAR

  1. E, pa pametne moje ženske, ovako
    Nemo’te koristit izraz ,,performans” molim vas !!!!!!!!!!!!!
    Jesu \enske nekad ugro\ene, a jesu nekad i sa bičem pud slabijh muškaraca. znam ih dosta.
    A ovi što se bune kad žena ostane trudna povodom rabote su stoka grdna.
    Imate pravo za dosta toga, ali nekad vam klatno predaleko pođe jer gledate crno bijelo i ne vidite velike greške mnogih žena, pogotovo kad se dovate vlasti ili neke važne pozicije u društvu, pa polude i jedna drugu pljuju kao Bošnjakica novinarku Drobac.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]