Anti-trafiking: kako prepoznati trgovinu ljudima i koje su mjere opreza

0
volonteri Crvenog krsta Kotor

Sve više je djece žrtava trgovine ljudima.

Djeca i njihove porodice suočavaju se sa diskriminacijom i predrasudama od strane ostatka društva, koje ih uopšte ne posmatra kao žrtve.

U cilju obilježavanja 18. oktobra – Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, volonteri OO Crvenog krsta Kotor su u subotu 20. oktobra na info pultu ispred vrata starog grada informisali sve zainteresovane o tome šta je to anti-trafiking, kako prepoznati trgovinu ljudima i koje su mjere opreza.

Osim na pultu gdje su djelile flajere, volonterke kotorskog Crevog krsta: Maša Knežević, Kristina Petrović i Irina Grgurević su direktno informisale prolaznike o ovom velikom i važnom problemu.

Ovo je ustvari nastavak akcije koja je počela obilaskom vrtića i škola od strane naših volontera, kaže se u saopštenju opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]