Anto Dubreta, sportista za primjer

1
Anto Dubreta u redakciji Skala radija

Anto Dubreta

Zvanično najbolji sportista Kotora za 2015. godinu, džudista Anto Dubreta, izabran je jednoglasno.

Uspjesi i medalje za pošteno obavljen posao nijesu ostale nezapažene.

Znao je to Kotor da nagradi priznanjem koji je svakom sportisti izuzetno drago.

Skala radio je pitao Anta Dubretu kako nosi i ovaj uspjeh i ovo priznanje i da podsjeti kako je došao do nagrada i priznanja, na kojim takmičenjima, koliko je bilo teško i koliko je trebalo odricanja.

Dubreta je kazao da je bilo izuzetno teško.

Sezona je bila uspješna.

Moglo je, kaže Anto, i bolje ali je poslije svega zadovoljan.

Kada pogleda unazad, Dubreta vidi dobru godinu, posebno mu je drago što je grad  to vidio, a ljudi počeli da cijene.

Prepoznalo se to i to ga posebno raduje.

Podsjećajući na brojna takmičenja na kojima je bilo teško, uz jaku konkurenciju džudista iz bijelog svijeta, uz sva priznanja, medalje i nagrade,

Dubreta kaže da nije bilo lako.

“Takmičari su u pogonu tokom čitave godine. Samo u julu i avgustu nema takmičenja. Radi se o aktivnom odmoru koji koriste za pripreme kada je u pitanju druga polusezona. Već na početku godine se krene sa jakim takmičenjima. Februar, mart sa državnim prvenstvom na kome nije lako biti prvi. Džudo je kod nas napredovao i nije mala stvar osvojiti titulu prvaka”, navodi on.

“Ove godine sam izgubio u finalu, ali nakon toga je sve došlo na svoje. Bosna, Sarajevo. Drugo mjesto na Evropskom kupu. Učestvovao sam sa reprentacijom Crne Gore na Balkanskom prvenstvu u Sofiji. Bio je tu jedan mali peh. Izgubio sam šansu da se borim za medalju tačno sekund pred kraj meča. To se dešava u sportu a predstavlja iskustvo više. Nakon toga slijede odlični rezultati u Dubrovniku i Malagi, gdje sam osvojio treće mjesto na Evropskom kupu. Moglo je tamo biti mnogo bolje, ali išao sam sam a bilo je i nekih sitnih pehova. Pa ipak  sam zadovoljan postignutim“, kaže Dubreta.

Na pitanje koja mu je nagrada najdraža, a koja borba i koje takmičenje najteže,

Dubreta je odgovorio da je bilo dosta teškoh borbi ali je svakako najveći pečat borba u kojoj je u zadnjoj sekundi izgubio mogućnost da se bori za medalju.

Za to takmičenje, kako kaže, spremao se šest – sedam mjeseci da bi za sekund izgubio od rumunskog takmičara.

To je Dubreti crna tačka u godini koja polako ostaje za nama.

A ona svijetla je Džudo klub Kotor, trener Dejo Popović, čovjek od koga je sve počelo i bez koga ništa od ovoga ne bi bilo moguće realizovati.

Dubreta posebno ističe i Džudo klub Akademik iz Nikšića i trenera Dragana Šćepanovića bez čije pomoći takođe ništa od ovoga ne bi bilo.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]