Aprcović izrazio spremnost za postizanje kvalitetnih uslova za život i rad osoba sa invaliditetom u opštini Kotor

3

 

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović sastao se sa Miroslavom Mimom Ivanović, aktivistkinjom za prava osoba sa invaliditetom. Tema razgovora bila je položaj osoba sa invaliditetom i stvaranje pretpostavki za poboljšanje njihovog položaja u zajednici.

Ivanovićeva je ukazala na važnost kontinuiranog rada na stvaranju navedenih uslova, a najbolja osnova za to je donošenje Lokalnog akcionog plana za osobe sa invaliditetom. Predložila je da se u aktivnosti prilikom izrade Lokalnog plana aktivno uključe prvenstveno osobe sa invaliditetom. Takođe, iskazala je interesovanje za plan aktivnosti na raspisivanju javnog poziva za raspodjelu sredstava za NVO sa područja opštine Kotor, čime bi se za rad NVO u ovoj oblasti mogla obezbijediti potrebna sredstva.

Aprcović je izrazio zadovoljstvo održanim sastankom i činjenicom da je izražena spremnost da se Opština Kotor i Ivanovićeva, kao prepoznata aktivistkinja za prava osoba sa invaliditetom aktivno sa svojim kolegama i koleginicima uključi u izradu pomenutog Lokalnog akcionog plana. Ovo predstavlja uspostavljanje novog partnerskog odnosa u cilju postizanja kvalitetnih uslova za život i rad osoba sa invaliditetom u opštini Kotor. Njihovo znanje i iskustvo biće od nemjerljivog značaja za izradu, a posebno za implementaciju Akcionog plana.

Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti biće nosilac poslova na izradi Lokalnog plana kroz zakonsku i odlukama predviđenu proceduru. Predsjednik je naglasio da će jedan od prioriteta u radu lokalne uprave biti poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom kroz obezbjeđivanje sredstava po javnom Konkursu za raspodjelu budžetskih sredstava namjenjenih finansiranju NVO u opštini Kotor, a nakon usvajanja izmjena Odluke o visini, kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama.

Zaključeno je da se položaj osoba sa invaliditetom može popraviti zajedničkim putem kroz partnerski odnos između lokalne uprave, NVO i aktivista/kinja za prava osoba sa invaliditetom. Na taj način stvoriće se i ambijent i uslovi za nesmetan život i rad osoba za invaliditetom.

3 KOMENTARI

 1. Da li ce Gospodin Aprcovic izraziti spremnost za postizanje kvalitetnih uslova za život stanovnika u starom gradu? Molim informaciju.
  Znate da nemamo ni prodavnicu u starom gradu.

  • A što će Ti skupa Napretkova prodavnica, imaš 3 Arome, Voli ,Idea–u,
   Kuću hemije, Cosmetic , Kameliju,
   Kineze, Buvljak itd.
   Malo li je ! Ti bi butigu o provište na kantun o kaze, e pa ne može, treba pisat peticiju.
   Šilji mulariju po provištu u Pipera i Franzu jerbo piazza puno košta pod Markat. Nema više mukte i jeftino,
   sada Te više “ne hrani srbija” !
   Ima i previše svačega, grad je neuslovan za mega prehranu !
   Okusane i ofucane štrige neka izvuku cegere ili torbe na koture panek’ si dotute provijanat, a nek’ i skidaju kalorije šetnjom i napokon iziđu iz tinela, da ih vidimo žive.
   Ko zna možda popijemo i koju kafu balegaču u Vardara, ako bidne kojakatriga viška !
   Što ste se nakenkerušile, šlihtajte se i
   nemote jest kolače na prvi pjan u Kameliji ….

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]