Aprcović na brojnim sastancima čiji je cilj unaprjeđenje kvaliteta rada i života u Kotoru

6

 

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović razgovarao je danas sa predsjednikom Opštine Tivat Sinišom Kusovcem, direktorom “Vodacom-a” d.o.o. Draganom Roganovićem, v.d. izvršnog direktora Društva za upravljanje i održavanje PPOV-om Tivat-Kotor Radojem Vučevićem i njihovim saradnicima u cilju rješavanja problema u funkcionisanju Društva za upravljanje i održavanje PPOV-om Tivat-Kotor.

Na sastanku su definisani načini prevazilaženja prepreka u funkcionisanju Društva i regulisanju odnosa između dvije Opštine u vezi sa nadoknadom troškova koje ima Društvo. Predsjednici Opština su postigli dogovor u vezi sa periodom održavanja i upravljanja PPOV-om od strane izvođača (WTE), kao i u vezi pravna pitanja u pogledu izmjena Statuta Društva,  potpisivanja Sporazuma o nadokandi troškova rada Društva, između Opštine Kotor i Opštine Tivat.

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović razgovarao je danas sa šefom odsjeka za komunalnu infrastrukturu za zemlje Jugoistočne Evrope i Tursku Kirkom Mildnerom i predstavnikom KFW kancelarije u Crnoj Gori Željkom Uljarevićem. U srdačnom i otvorenom razgovoru predsjednik Opštine se zahvalio Mildneru na podršci i istakao je da je uloga KFW u Crnoj Gori od izuzetnog značaja. Takođe, razgovaralo se o problemu tretmana kanalizacionog mulja, o izgradnji kanalizacionog sistema u Risnu i Perastu.

Predsjednik Opštine Kotor sastao se danas sa komandirom Službe zaštite i spašavanja Maksimom Mandićem u smislu prevazilaženja problema sa kojima se Služba suočava, naročito u dijelu nedostatka kadrova iz razloga što je aktom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji predviđeno da Služba ima 28 zaposlenih i u ovom trenutku Službi nedostaju 4 vatrogasca. Komandir Službe zaštite i spašavanja Maksim Mandić istakao je da su mu neophodna 4 pripravnika-vatrogasca kako bi se upravo kroz obuku i kasnije polaganje stručnog ispita za rad u Službi, stvorili uslovi za prijem najkvalitetnijih u radni odnos. Takođe, razgovaralo se o potrebama Službe za polovnim terenskim vozilom kako bi se omogućilo lakše dolaženje do nepristupačnih terena i samim tim olakšala pravovremena intervencija istoj.

Predsjednik Opštine izrazio je spremnost da eventualno kroz donatorska davanja obezbjedi predmetno vozilo ili kroz budžetsku poziciju-kapitalne investicije opredjeli 15.000 eura za nabavku istog. Komandir Službe je je upoznao predsjednika Opštine da je Vlada Crne Gore izvršila preuzimanje obaveza plaćanja kredita za nabavku specijalnog vozila u iznosu od 1 800 000 eura. Mandić je pozvao je predsjednika Opštine da 25. jula, na platou OŠ “Njegoš” u Kotoru, prisustvuje prezentaciji specijalnog vozila sa ljestvama dužine 32 metra.

6 KOMENTARI

  1. Evo već se vidi rezultat DPS obećanja…..šut od FORCA se vozi gdje je Jokić planirao….Podvožnjak će postati nadvožnjak….a lift do tvrđave će se početi kopati kad PG da zeleno 🙈

      • Ali uvjek Ljuta na sve negativno što nam je DPS OKG sa kpcg učinio za ovih 30g od kad su digli antibirokratsku revoluciju da bi uveli diktaturu neviđenu ni u Južnoj Americi …neka su nam vječni tajkunski 🦗🦗🦗🦗🦗koji dobrovoljno dijele pune kuverte 👾🌈🌈

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.