Aprcović: Očekujem sjednicu SO do kraja naredne sedmice

7
Željko Aprcović

Realno je očekivati da, upravo zbog želje za uspostavljanjem normalnog funkcionisanja i života u gradu, sjednica SO Kotor bude održana do kraja naredne sedmice, a DPS će, kao najodgovorniji i najjači politički subjekt, kroz organe partije odrediti kandidata za predsjednika opštine, rekao je za Pobjedu Željko Aprcović, predsjednik kotorskog DPS-a.

Aprcović se u medijima pominje kao mogući kandidat za predsjednika kotorske opštine, ali nije želio ni da potvrdi, ni da demantuje takve navode.

Podsjetio je da je bivši predsjednik opštine smijenjen odlukom 18 odbornika, od ukupno 33 koliko ima kotorski parlament, a, kako je istakao, “poslije više od godinu blokade rada lokalne samouprave, što je potvrđeno i pismom Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA od sredine marta 2019. godine, upućenim svim odborničkim klubovima, sa inicijativom za skraćenje mandata lokalnom parlamentu zbog nefunkcionisanja organa lokalne samouprave”.

“Skupština opštine Kotor je jedina u Crnoj Gori koja nema usvojen budžet jer koalicioni partneri nijesu mogli da dogovore zasjedanje lokalnog parlamenta, što je dovelo do blokade života u gradu i u svim službama koje shodno zakonu obavljaju poslove od javnog interesa”, kazao je Aprcović, dodajući da je 17 odbornika, sa 12 odbornika DPS-a na čelu, podnijelo inicijativu za sazivanje vanredne sjednice lokalnog parlamenta sa jednom tačkom dnevnog reda izbor predsjednika opštine.

Aprcović je, komentarišući novu krizu u opoziciji zbog smjene Vladimira Jokića, kazao da zbog različitosti ideja i uglova političkog gledanja, oni ni sami nemaju povjerenja u ono što rade.

“Neutemeljenost protesta iniciranih na državnom nivou samo je potvrdila i kotorska politička zbilja, gdje su koalicioni parneri upravo ulicom, a ne u institucijama sistema, probali da nedemokratski “sačuvaju” bivšeg predsjednika opštine Jokića od smjene. Naravno, refleksija je bila i na državni nivo, zbog različitosti ideja i uglova političkog gledanja, ni sami nemajući povjerenja u ono što rade, te ne mogu da održe najavljene sastanke, pritom neštedimice dijeleći atribute i negativne kvalifikative između njih samih”, dodao je Aprcović.

Pobjeda

aktuelno.me

7 KOMENTARI

 1. U Dančulovini je samoupravljanje i
  Velika Crna Gora !
  Nesvrstani smo i ne glasamo , većinom!
  Imamo bilateralne odnose sa
  antifašistima i svim normalnim udruženjima socijalističke provenijencije!
  Religija ođe nema uporišta, pastvu
  poštujemo , recipročno .
  Apologete i sveznadari nisu poželjni!
  Tito i sedam sekretara skoja su
  uzor svima, kao i svi rodoljubi i narodni heroji Jugoslavije!
  Poginulima čast i pijetet, uz zahvalnost,
  zauvjek!

 2. Dobro je da ste očistili prvi red u skupštinskoj sali.
  Napokon je Vido iz zapećka, u prvi red,
  bravo Vido, samo avanti!
  Oni beli je uteká , vele na pjenu od mora u Budvu, a Animašica valjda u
  Kavač, da pituraje parole…
  Dotur vozi biciklo, i čuva ventile.

 3. Pometite vise ovo.smeće I takođe to isto među vama.
  Podmladite I osvjezite vise I vase redove I onda na rabotu ali onu pravu.

 4. Bravooo Aki samo naprijed DPS !!! Da se Kotor izbavi iz g….. !!! Nema nama bez DPS a her je ovo do sada bio haos uzas i četnišvo kroz opstinu !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.