Aprcović razgovarao sa predsjednikom Predstavničkog doma Luksemburga Etgenom

0

 

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović  primio je juče  predsjednika Predstavničkog doma Luksemburga Fernarda Etgena.

Razgovaralo se o odnosima dvije zemlje i evropskim integracijama.

Aprcović se zahvalio visokom gostu na svemu što su njihova zemlja i on lično  uradili za Crnu Goru kada su u pitanju Evroatlanske integracije, a posebno pristup u punopravno članstvo NATO savezu.

On je istakao i da se nada da će u Luksemburgu imati kvalitetnog partnera u zadnjoj fazi predpristupnih pregovora sa Evropskom unijom, i to onaj dio koji je ostao kao neispunjena obaveza Crne Gore.

Aprcović je izrazio uvjerenje da će Crna Gora biti punopravna članica Evropske unije, bez obzira na činjenicu da se EU susrijeće sa određenim problemima.

Kotorski predsjednik je upoznao goste sa Kotorom kao turističkm destinacijom, gradom koji je na UNESCO-voj listi svjetske kulturne baštine, gradom bratovštine Bokeljske mornarice stare 1210. godina, kao i sa činjenicom da su Crna Gora i Kotor posvećeni usvajanju svih evropskih univerzalnih vrijednosti.

Zahvaljujući na prijemu Etgen je izrazio zadovoljstvo što je, sa saradnicima u, kako je kazao,  jednom od najljepših gradova na svijetu.

Predsjednik Predstavničkog doma Luksemburga je rekao da je uvjeren da će Crna Gora u bliskoj budućnosti stići do svog evropskog cilja i da je država Luksemburg tu da pomogne u tom poslednjem poglavlju.

“Mi smo i došli da vas ohrabrimo, što ćemo dokazati i sastancima sa predsjednikom države, predsjednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova,” rekao je Etgen.

“Vjerovanje u institucije je od velikog značaja i naš izbor kao države je svakako ulazak u Evropsku uniju,” kazao je on.

Oba predsjednika su se usaglasila da tema antikorupcije treba da bude u svakodnevnom fokusu, zatim borba protiv organozovanog kriminala, kao i na to šta se konkretno prezentuje medijima.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]