Aprcović razgovarao sa predstavnicima grbaljskih mjesnih zajednica

0
Česta slika na magistrali od Budve do Tivta

Predsjednik kotorske opštine Željko Aprcović sastao se juče s predstavnicima mjesnih zajednica Grbalj. Sastanku su prisustvovali predsjednik MZ Radanovići Milivoj Radanovići i Božidar Zec, predsjednik MZ Lastva Grbaljska Labud Mihović, predsjednik MZ Gornji Grbalj Željko Ćetković i Nebojša Milinić. Razgovaralo se o  rekonstrukciji magistralnog puta M-2 Debeli brijeg – Tivat – Budva.

Predstavnici mjesnih zajednica su kazali da nijesu protiv izgradnje bulevara, ali da žele da im se omogući funkcionisanje na pomenutoj magistrali, odnosno da su protiv toga da bude brza saobraćajnica. Konstatovano je i da je veliki broj vlasnika parcela izgradio objekate neposredno pored saobraćajnice, o kojoj nijesu vodili dovoljno računa.

Mještani su Aprcoviću kazali da su svjesni da svi zahtjevi ne mogu biti ispunjeni i da očekuju da se nađe zajedničko rješenje. Planski dokumenti se mogu mijenjati samo u predviđenim rokovima. Oni su istekli i sada ne postoji mogućnost da se izrađuje druga prostorno-tehnička dokumentacija, istakao je Aprcović.

On je obavijestio prisutne da je bio na sastanku u Upravi za saobraćaj gdje je insisitirao da se projektuje kružni tok kod robne kuće „Zećanka“, ali da je projektant kazao da ne postoji prostorna mogućnost za isto.

Aprcović je upoznao mještane da se u Ministarstvu održivog razvoja i turizma sastao sa ministrom Pavlom Radulovićem i rukovodiocem izrade nacrta PUP-a Opštine Kotor Mladenom Krekićem. S obzirom da su na nacrt PUP-a stigle 1400 primjedbe, predsjednik Aprcović je obavijestio prisutne da do 20. avgusta, nakon što sve budu obrađene, treba očekivati da će nacrt PUP-a s analizom biti vraćen Opštini, nakon čega će lokalna samouprava zauzeti stav, koji shodno zakonu, nije obavezujući, saopštavaju iz kotorske opštine.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.