Aprcović sa direktorima kotorskih srednjih škola, predstavnicima “Bigova Bay”, direktoricom Modne kuće “Fabrika” i kineskim ambasadorom

6
predsjednik Aprcović sa kineskim ambasadorom Liu Jinom

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović, u okviru brojnih aktivnosti i susreta koje svakodnevno ima sa predstavnicima obrazovanja, kulture, turizma, privrede, sporta i diplomatije, juče i danas sastao se sa direktorima kotorskih srednjih škola, predstavnicima kompanije “Bigova Bay” d.o.o., direktoricom DOO “Fabrika” Beograd, ambasadorom Narodne Republike Kine.

Sastanak sa direktorima kotorske Gimnazije i Srednje pomorske škole

Na sastaku sa Božom Perovićem, direktorom JU Gimnazija Kotor i Veljkom Boticom, direktorom JU Srednje Pomorske škole govorilo se o budućim projektima dvije škole i problemima sa kojima se suočavaju u radu, kao i o mogućim modelima saradnje.

S obzirom na problem prilaza Školskom centru i saobraćajnu gužvu u tom dijelu grada, gradonačelnik Aprcović je obećao da će Opština, u saradnji sa Direkcijom za uređenje i izgradnju Kotora, u što skorijem roku početi sa radovima, jer za to postoji projektna dokumentacija. Tom prilikom istakao je spremost Opštine da podrži najbolje učenike u smislu finansijske pomoći za dalje usavršavanje i ukazao na potrebu saradnje prosvjetno-obrazovnih institucija i Opštine, ne samo kroz organizovanje vannastavnih aktivnosti sa Opštinom, već i kroz uključivanje mladih u projekte čiji je cilj unapređenje kulturnog života u opštini.

Direktor Gimnazije Perović je saopštio da im je potrebna pomoć u opremanju informatičkog kabineta i to 5 računara. Predsjednik je obećao pomoć u nabavci neophodnih računara kroz donaciju. Direktori srednjih škola upoznali su Predsjednika i sa potrebom sanacije svlačionice koja se nalazi ispod tribina fiskulturne sale i sa činjenicom da ne postoji otvoreni sportski teren. Tokom sastanka bilo je riječi o projektu otvaranja Omladinskog kluba. Predsjednik Aprcović je saopštio da će Opština pružiti podršku svim projektima koji su namjenjenim mladima, kao najvećem potencijalu našeg grada.

Predstavnici “Bigova Bay”kod kotorskog predsjednika

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović održao je juče radni sastanak sa predstavnicima kompanije “Bigova Bay” d.o.o. iz Kotora. Sastanku su prisustvovali predstavnik investitora Walid Al Najjab, izvršna direktorka ove kompanije Branka Lazarević i projekt menadžerka Bojana Ječmenica.

Na sastanku je bilo riječi o napretku projekta Bigova Bay i odlukama koje se na njega odnose.

Imajući u vidu činjenicu da je riječ o projektu od značaja za razvoj države Crne Gore i dugoročan održivi razvoj Kotora, predsjednik Aprcović izrazio je spremnost da u što kraćem roku formira radni tim ispred Opštine Kotor sa ciljem da sa timom kompanije “Bigova Bay” d.o.o. rade na usvajanju Sporazuma o plaćanju naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta izgradnjom komunalne infrastrukture u zahvatu DSL sektor 38-Bigova i LSL Trašte između Opštine Kotor i “Bigova Bay” d.o.o.

Predstavnik investitora Walid Al Najjab izrazio je želju da “Bigova Bay” d.o.o. sa Opštinom Kotor razvije dugoročnu saradnju u pravcu daljeg održivog razvoja Kotora. “Bigova Bay” d.o.o. razvija luksuznu turističku destinaciju nasuprot naselja Bigovo, kojom se predviđaju smještajni kapaciteti od 1.548 ležajeva, od čega je za projekat Bigova Bay predviđeno 1.186 ležajeva (478 u hotelu i depadansima i 708 u vilama). Riječ je o kompleksu najviše kategorije, a ulaganje će preći 200 miliona eura.

Posjeta ambasadora Narodne Republike Kine Opštini Kotor

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović primio je juče u posjetu Njegovu Ekselenciju ambasadora Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Liu Jina. Tokom prve posjete kineskog ambasadora Opštini Kotor, zvaničnici su naglasili da je dosadašnja saradnja jasan pokazatelj dobrih i prijateljskih odnosa dvije zemlje. Ovom prilikom bilo je riječi o uspostavljenoj prijateljskoj razmjeni sa kineskim pobratimskim gradom Ksi’ anom, sa kojim Kotor ostvaruje saradnju na brojnim poljima, kao i o mogućim pravcima razvoja saradnje sa kineskim gradom Čengdu sa kojim je 2016. započet proces bratimljenja. Predsjednik Aprcović je podsjetio da su predstavnici Ksi’ ana u više navrata bili gosti  Kotora kao i da su dječji ansambli iz Ksi’ ana učestvovali su više puta na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu, prenoseći na taj način dio svoje tradicije i kulture na naše prostore. Tokom susreta NJ.E. ambasador Liu Jin izrazio je uvjerenje da Kotor sa NR Kinom može uspostaviti kvalitetnu saradnju na polju turizma imajući u vidu njegov status na UNESCO listi kao i sve veći broj kineskih turista koji posjećuju Kotor. Na predlog predsjednika Aprcovića da se uspostavi saradnja na polju obrazovanja kadrova u pomorstvu ambasador Liu Jin izrazio je spremnost ambasade NR Kine u Crnoj Gori da obezbijedi kontakte sa kineskim institucijama kako bi se ta saradnja realizovala, posebno ukazujući na brojne razvojne šanse za Crnu Goru koje pruža mehanizam saradnje 17+1 koji okuplja zemlje Centralne i Istočne Evrope i Kinu. Predsjednik Aprcović izrazio je zadovoljstvo tradicionalno dobrom saradnjom Opštine Kotor sa ambasadom NR Kine u Crnoj Gori kao i odnosima Opštine Kotor i kineskih prijateljskih gradova te zahvalnost na donacijama Vlade NR Kine posebno se osvrnuvši na projekat ‘Pomoć solarne rasvjete u Crnoj Gori’, kojim je realizacijom Sporazuma Vlade Narodne Republike Kine i Vlade Crne Gore obezbijeđeno opremanje javne rasvjete opremom baziranom na solarnoj tehnologiji u gradskim i prigradskim područjima u Kotoru.Na današnjem sastanku bilo je riječi i o donaciji NR Kine za fiskulturnu salu JU Osnovnoj školi “Narodni heroj Savo Ilić” i JU Srednjoj pomorskoj školi Kotor koja je dodijeljena u skladu sa Ugovorom o donaciji kineske ambasade u Crnoj Gori i Ministarstva sporta i mladih i unaprijedila nastavu   fizičkog vaspitanja u ovim školama. Predsjednik Aprcović je istakao zadovoljstvo što je Kotor dio Foruma gradova duž ekonomskog pojasa “Puta svile” izrazivši nadu da će buduća saradnja sa kineskim prijateljskim gradovima i ambasadom NR Kine biti učvršćena i unaprijeđena tokom mandata NJ.E. ambasadora Liu Jina, na poljima kulture, ekonomskog razvoja, turizma i obrazovanja.

Aprcović se sastao sa direktoricom DOO “Fabrika” Beograd

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović sastao se juče sa gđom Vesnom Mandić, direktoricom DOO “Fabrika” Beograd u cilju realizacije XXII Internacionalne smotre mode – Kotor 2019. koja će biti održana 16. i 17. avgusta 2019. godine. Mandić je upoznala predsjednika Opštine sa ovogodišnjim konceptom Smotre mode. Naime, prve večeri, predviđen je performans kao kombinacija mode, teatra i muzike sa kolekcijom italijanskog kreatora visoke mode, Filippa Laterze. Takođe, publici će se predstaviti i kreatorka Jelena Roganović sa kolekcijom inspirisanom crnogorskim princezama uz pratnju gudačkog orkestra. Druge večeri Internacionalne smotre mode, nastupiće Sergej Polunjina, umjetnik, koreograf i baletan u baletskoj predstavi “Paradox/Sacre/Epilog”-Prosvjećenje“. Takođe, na sastanku je potpisano pismo namjere, kojim je iskazana spremnost Opštine Kotor za jačanjem poslovne saradnje.

6 KOMENTARI

  1. Ja bi zamolio ovu i pravu vlast d
    A se okrenu dheci iklubovima.klubovi su prakricno na izdisaju sto zbog finansija sto zbog prostora za treninge ‘sto nemaju,.dali je rjesenje sagraditi salu za borilacke sportove.evo dajte zadatak dom gospodinu sa sluke liu jin i za 10 dana sve gotovo.

  2. Evo već grade hotele..
    Samo da prodje ljeto ….sad ne smeta nikome saobraćajna gužva…došli partizani i već sve drugačije….Slavko što nema odgovora ovim sudijama…uz tebe smo bar kad se njih tiče…u pravu si 100%

  3. Čestitam Željku Aprcoviću na funkciji predsjednika Opštine i ne sumnjam da će svojim sposobnostima i harizmom uraditi dosta za naš Kotor. Svakako je on prava osoba, budući da se ostvario u svojoj profesiji za očekivati je da i za Kotor istom predanošću odradi sve što je planirao. Veliki pozdrav za njega.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]