Aprcović uputio pismo podrške gradonačelniku Venecije Luigi Brugnaru

3

 

Povodom elementarne nepogode koja je zadesila Veneciju, kada su djelovi grada potpuno potopljeni usljed najveće plime u posljednjih 50 godina, predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović je uputio pismo podrške gradonačelniku Luigi Brugnaru koje u cjelosti prenosimo.

Poštovani gradonačelniče,

“Sa žaljenjem sam primio vijest o elementarnoj nepogodi koja je pogodila Veneciju i tom prilikom nanijela nenadoknadiv gubitak ljudskog života i neprocjenjivu štetu materijalnim dobrima vašeg grada. Tim povodom, molim Vas da u ime građana Kotora i u moje ime, primite izraze dubokog saosjećanja zbog nastalog stanja, a porodici nastradalog prenesete iskreno saučešće građana Kotora.

Vjekovna tradicionalna veza Kotora i Venecije predstavlja temelj znatnog dijela nasljeđa i identiteta našeg grada. Venecija je ostavila duboki kulturološki pečat u Kotoru koji je prepoznatljiv i u današnje vrijeme. Ove kuturološke i istorijske veze ogledaju se u materijalnoj i nematerijalnoj kulturnoj baštini, a posebno u duhu i kulturi življenja našeg naroda. Zbog toga, Kotor naročito saosjeća s Venecijom i svim njenim stanovnicima zbog razornih poplava koje su zadesile vaš grad.

Kada nas veže zajednička istorija, onda je neminovno i svaka nevolja zajednička. Stoga Vam, u ovim u teškim momentima, upućujemo iskrenu solidarnost i prijateljsku podršku iz Kotora, uz uvjerenje da će snaga duha i volje stanovništva i rukovodilaca službi istrajati, u nadi za što skoriju stabilizaciju vremenskih nepogoda i vraćanje života vaših sugrađana i gostiju u redovne tokove.

Gospodine gradonačelniče molim Vas da primite izraze mog najvišeg uvažavanja i prijateljske pozdrave.”

Predsjednik opštine Kotor
Željko Aprcović

3 KOMENTARI

  1. Fasisticko sektaska stranka demoNkrate mogu da kritikuju ovaj ljucki gest. Samo mogu da im kazem da ce ih buducnost odbacit na smetliste kao sto zdrav organizam odbacuje svako strano tkivo.

  2. Veoma lijep gest!
    80%kulturne bastine Kotora potice iz tog grada…red je da smo se sjetili
    A ko ovo kritkuje, taj nije procitao ni dvije recenice istorije Kotora.

  3. NA pocetku ispod grba Opstine Kotor natpisi >>Crna Gora,Opstina Kotor i Predsjednik<< u memorandumu su MORALI biti napisani na italijanskom jeziku… Ko god da je gospodinu Aprcovicu pisao ovo na italijanskom jeziku…jasno se vidi da ne barata bas najbolje sa italijanskim jezikom…. prvo i osnovno KOTOR se na italijanskom pise CATTARO a onda recenice nisu vezane…. Setno kako god #samokazem

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]