Autentične fešte i aktivnosti za dobijanje izletničke takse

7
Gabrijela Glavočić

Gabrijela Glavočić

Tivtu će uskoro biti odobrena naplata izletničke takse.

Dobijena su pozitivna mišljenja Ministarstva turizma i razvoja odluka o boravišnoj taksi treba da prođe Skupštinu.

Ovu sezonu nećemo uhvatiti, ali će za sljedeću i u Tivtu biti naplaćivana ova taksa u iznosu od 1 euro po osobi, kazala je za Skala radio Gabrijela Glavočić, direktorica TO Tivat.

Ona je kao poseban turistički dragulj izdvojila veliki gradski park u Tivtu, za čiju valorizaciju na nivou lokalne samouprave je potrebno stvoriti modalitet za organizovanu posjetu turista.

Takođe je neophodno obnoviti fontanu i spomenik “Spasiću i Mašeri” u parku.

Po riječima Glavočićeve prihod od izletničke takse bio bi namijenjen za realizaciju pomenutih programa.

“Za  jedinstevn lokalit Solila, smo tražili izletničku taksu. Međutim, za  ovaj lokalilet postoji poseban zakon zaštite koji nas onemogućava u tom dijelu i mi ćemo se na nivou Turističke organizacija raspitati da li u svijetu ima sličnih primjera i izaći sa konkretnim prijedlogom. Za sada nas ništa ne sprječava da se organizujemo u cilju promocije i značajnog ornitološkog rezervata”, kazala je naša sagovornica.

Luštica bay je jedan noviji projekat koji je mlađi od Porto Montenegra, pa se i tu traži modalitet naplate boravišne takse za plovne objekte.

Ta marina je znatno manja od one u Portu, ali su zakonom predviđene obaveze plaćanja takse, boravka za plovne objekte, podsjetila je Glavočić.

Ona je podsjetila i  na mogućnost organizovanijeg turizma  u prigradskim naseljima.

U tivatskoj opštini je 17 mjesnih zajednica sa kojima TO pokušava da sagleda njihove potrebe i želje, u cilju animacije interesantnih lokaliteta, upravo zbog veće posjećenosti turista.

Aktivnosti TO Tivat za ovu godinu broje oko 50 programa.

U saradnji i sa brojnim nevladinim organizacijma i sa udruženjem ugostitelja i hotelijera u sklopu projekta “Ljeto dobrog ukusa“ turistički poslenici Tivta nastoje da obogate turističku ponudu sa akcentom na autentične fešte od ribe i vina.

Za 2. avgust na dan Sv. Ilije biće organizovana fešta u Radovićima, 29. jula u Donjoj Lastvi je njihova tradicionalna Fešta od rogača.

Riva Pine je rezervisana za centralni dio aktivnosti, uz posebnu aktraktivnost broda  “Jadran” koji je usidren na Pinama i predstavlja posebnu ljepotu i doživljaj, kazala je Glavočić.

7 KOMENTARI

  1. Ako nemas mladica evo ti komplimenata iz Kotora. Samo da nisu neki djedovi. A Kotor ti je pravi grad. Sto ce ti Tivat-porto Montenegru naklon?

    • Nisam djede. Komplimenti stoje po faci. E sad hm, ova fina dama mozda ima vjerenika ili je udata. Pusti se Skaljaru tih prica. Kompliment moze biti samo to i nista vise. Slazem se da je Kotor grad, a Tivat priobalno mjesto bez prepoznatljivosti. Sad je Porto M. ucinio svoje. Dakle Gabrijela, Kotor je za tebe. Mozda napravis zamjenu sa diretoresom Turist. Org. iz Kotora. Neka ona pasa u Tivat.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].