Autobuska stajališta biće završena do kraja mjeseca

4
radovi na dva autobuska stajališta

Ivo Magud

audio: Ivo Magud

U kotorskoj opštini u toku je izgradnja tri autobuska stajališta, dva u Škaljarima preko puta naselja Rakite i jedno u Dobroti.

Na dinamiku radova utiču vremenski uslovi, kazao je za Skala radio Ivo Magud, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

U Dobroti je ovaj posao u završnoj fazi, grubi radovi su okončani, a biće vraćeno i staro stepenište.

Slijedi tamponiranje, a asfaltiranje će biti izvršeno po završetku sva tri stajališta.

Radovi u Škaljarima, koje izvodi firma “Elektotim” iz Budve trebaju  biti završeni do kraja ovog mjeseca, ali zavise od vremenskih prilika.

Autobuska stajališta će biti kvalitetno urađena, kazao je Magud.

Cijena radova za sva tri stajališta je 37 hiljada eura.

Na primjedbe građana zbog uklanjanja dijela stabala livije, Magud je kazao da je ovo drveće onemogućavalo radove i da će se ponovo ozeleniti ovaj prostor.

Izuzimajući smanjen broj parking mjesta na platou ispred trgovačkog objekta “Aroma” u Škljarima, ostalih problema i negativnih posljedica neće biti.

Takođe su se pojedini stanari naselja Rakite žalili na ugroženost životne sredine povećanom količinom izduvnih gasova.

Međutim, korist od autobuskog stajališta na ovom mjestu u odnosu na moguće negativne posljedice je daleko veća, rekao je Magud.

Na naše pitanje da li će Direkcija asfaltirati dio oštećenog platoa ispred samoposluge “Aroma“ do Doma kulture u Škljarima, kuda je svojevremeno prošao strujni kabal Elektroprivrede koja nije završila posao do kraja, Magud je odgovorio da je izabran izvođač radova na saniranju udarnih rupa i presvlačenju određenih površina asfaltom.

Riječ je o firmi “Tehnoput“ iz Podgorice koja će sanirati i postojeća udubljena i neravnine i ispucali beton na pomenutoj lokaciji.

4 KOMENTARI

  1. Ono što bi svakako trebalo, kad se već rade autobuska stajališta, to je postavljanje REDA VOŽNJE AUTOBUSA na svakom autobusnom stajalištu. Red je da i mi putnici, a pogotovo turisti, budemo obavješteni o polascima i dolascima autobusa. Logično bi bilo da se mijenja dosadašnji traljav način obavještavanja putnika, i to jedino na jednom mjestu, na glavnoj autobuskoj stanici.

  2. Da se ukljucim i ja u pricu o saobracajnoj signalizaciji. Moja sugestija nadleznima je da je ista potrebna na dijelu koji predstavlja izlazak na magistralu ispred tunela, a sa sporednog puta Gornji Skaljari-Vodovod-Trony shop. Mjesto je izuzetno opasno i za vozace, i za pjesake, Srdacan pozdrav.

  3. Kada se bude asvaltiralo novonapravljeno autobusko stajalište u Škaljarima kod Aroma marketa i postavila horizontalna i vertikalna signalizacija, neka odgovorni na čelu sa g-dinom Ivom Magudom, razmotre pitanje iscrtavanja zaustavne linije i postavljanje znaka STOP, na izlasku sa parkinga ispred Arome na glavni put, stari put koji vodi ka crkvi Gospe Sniježne i dalje.Naime korisnici parkinga ispred Aroma marketa prilikom izlaska sa parkinga i priključivanja na glavni put NIKADA ne čekaju da neko ko iz pravca Kotora ide starim putem prođe, već jednostavno izlaze i uključuju se na put kao da je njihova prednost.Signalizacije nema, ni vertikalne ni horizontalne.Dajte to sada ispravite i postavite signalizaciju, da mi učesnici u saobraćaju znamo ko, đe i kada ima prvenstvo prolaza! Valjda je zaostali, primitivni zakon jačeg, zamijenjen pravilima o saobraćaju koje treba svi da poštujemo i ponašamo se u skladu sa njima, ili se varam…

  4. U Dobroti su već 10 dana prekinuti svi radovi na autobusnom stajalištu kod Doma zdravlja. Građanima nisu ostavljene mogućnosti da koriste pješački trotoar, već su trakama zatvoreni prolazi sa obje strane. Znači da se pređe na drugi dio trotoara treba ići magistralom, pored ogromne kolone vozila. Čitav prostor, osim što su grubo betonirani pješački prolazi, liči na deponiju otpada, a sudeći po riječima gospodina Maguda, takav će ostati do polovine idućeg mjeseca, jer su navodno “krive vremenske prilike”. A pogledajte kroz prozor, kiša pada nemilice, zar ne!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]