Avioni i helikopteri, koji su pomagali u gašenju vatre, završavaju plemenitu misiju

0
Antonov AN 32P

S obzirom na značajno poboljšanje situacije na terenu dva izraelska aviona tipa ,”Air tractor” su se vratili za Izrael, dok bugarski helikopter MI 17 sa timom planira večeras da se vrati u Bugarsku.

Očekuje se da će se ukrajinski avion tipa ,”Antonov AN 32P” i švajcarski helikopter “Super Puma” vratiti tokom naredna dva dana.

Švajcarski helikopter “Super Puma” je tokom dana bio operativan na području Luštice – Zabrđe – Stojkovići – Tići.

Dva vazduhoplova Avio-helikopterske jedinice MUP-a su tokom dana bila angažovana na gašenju požara u Orasima i Murićima.

Bugarski helikopter je tokom dana bio operativan u Komanima (Podgorica).

Počev od danas na poluostrvu Luštica i u mjestu Bašbuljak – opština Ulcinj, privredna društva koja se bave zaštitarskim poslovima na zahtjev Direktorata za vanredne situacije dobrovoljno su započeli kontinuirano praćenje i osmatranje tih područja.

Takođe, Direktorat za vanredne situacije je ustupio privrednim društvima naprtnjače za gašenje požara koje će pripadnici tih zaštitarskih službi koristiti za gašenje požara na otvorenom prostoru u početnoj fazi.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].