Bajka “Princeza i žaba” gasi internet, pozivajući na međusobno druženje

0
Dragan Buzdovan i Katarina Igić

Dragan Buzdovan i Katarina Igić

Nakon 30 godina Teatar 303 iz Kotora je na svom repertoaru ponovo postavio bajku.

Predstava za djecu “Princeza i žaba” u izvođenju Teatra 303, u koprodukciji sa Kulturnim centrom “Nikola Đurković” izvedena je danas u velikoj sali Kulturnog centra.

Ovu bajku Teatar 303 poklanja najmlađima na kraju ove godine, kazao je za Skala radio Dragan Buzdovan Buki i podsjetuio da je ovo amatersko pozorište iz Kotora do sada postavilo tri bajke.

Poslije 30 godina evo i  nove, četvrte, u duhu sa  vremenom u kome dominiraju novi mediji društvene mreže na internetu, mobilni telefoni i elektronika.

Zaboravljene su dječije igre u pijesku, bajke i dječiji junaci.

Jedna od protagonista bajke, glumica Katarina Igić u ulozi princeze opsjednute društvenim mrežema, vajberima, tviterima, mobilnim telefonima, virtuelnog  svijeta kroz ovu bajku osjeća i drugima želi da pokaže dijete u sebi iako ima 20 godina.

Bajka je, priča Katarina, namijenjena djeci, ali je jako poučna i za starije.

“Previše smo opsjednuti vertuelnim svijetom i zato bajka nosi jaku poruku da se djeca vrate pravim vrijednostima, knjizi, igrama u prirodi, druženju i drugarstvu. Društvene mreže su ugasile čaroliju i bajkovitost sa kojom svako dijete treba da raste”.

Zato ideja za ovu bajku rađenu po motivima bajke “Kralj i žaba” oko koje je Buzdovan nadogradio priču u kojoj vještica ubacije viruse i upravlja kraljevstvom.

Treća princeza je oličenje igre, mašte i svega što krasi djetinjstvo sa dušom, a ne elektronikom.

Svi se udružuju protiv virsusa koji ih je napao sa porukom da se vratimo druženju, a nove medije koristimo onoliko koliko nam olakšavaju komunikaciju.

U ovom teatru i dalje je aktuelna njihova predstava “Na kotorskom dvoru” i ovih dana je izvedena u Nikšiću, 32 put od kada je postavljena na scenu.

U februaru će izaći sa novom predstavom, komedijom “Hotel promaja”, a u dilemi su i da dopune predstavu “Na kotorskom dvoru br. 2” jer se dosta toga u Kotoru izdešavalo u posljednje vrijeme, što je zrelo za novi broj ove predstave, kazao je Buzdovan.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]