Barjaktari ćuti o kadrovima Ulcinja u spotu povodom 110 Godina od nezavisnosti Albanije

0

Na zvaničnom Fejsbuk profilu Opštine Ulcinj u ponedjeljak je objavljen video kreiran povodom obilježavanja 110 godina nezavisnosti Albanije, koji se inače slavi 28. novembra, a koji sadrži i kadrove crnogorskog grada – Ulcinja.

Nedugo zatim video sa opisom „Novembar Albanaca“ je i obrisan, tako da se sada ne može pronaći na stranici Opštine Ulcinj.

Zbog čega je video koji slavi državni praznik Albanije objavljen na zvaničnom profilu Opštine Ulcinj, kao i zašto je uklonjen, Pobjeda je pitala predsjednika te Opštine Omera Bajraktarija.

Međutim, on juče nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Prije nego što je obrisan, video je na Fejsbuku linkovala Crnogorska konzervativna partija zahtijevajući objašnjenje i izvinjenje od Bajraktarija. Ipak, Barjaktari, kao ni drugi predstavnici Opštine ovim povodom nijesu se oglašavali, niti pojasnili zbog čega se snimci crnogorskih gradova koriste u promotivnom spotu koju slavi albanski nacionalni praznik.

Povodom proslave 110 godina nezavisnosti Albanije video je na društvenim mrežama objavila i Opština Tirana pozivajući građane da državni praznik proslave zajedno uz mnogo kulturnih i sportskih aktivnosti.

Sponzori videa na kojem su prikazane albanske opštine, ali i Ulcinj, su Unija albanskih opština, Opština Tirana, Nacionalni omladinski kongres, Tirana – Evropski glavni grad mladih za 2022, Oval Studios.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].