Barke, nebo, vatre, more…

0
Bokeljska noć, arhivski snimak

Miloš Dževerdanović

audio: Miloš Dževerdanović

Tradicionalna, jedinstvena Bokeška noć, fešta nad feštama, biće održana u subotu 20. avgusta od 21 sat na prirodnoj morskoj pozornici kotorskog akvatorijuma.

Nakon završetka bogatog kulturnog ljeta, ova fešta je spremna da kao kruna svih događaja zablista u kotorskom zalivu, kazao je u ime organizatora Miloš Dževerdanović, direktor Kulturnog centra “Nikola Đurković“ Kotor.

Poslije više mjeseci aktivnih priprema i više desetina učesnika, ova najveća prirodna scena će biti mjesto za uživanje kako domaćoj publici, tako i velikom broju gostiju, od kojih mnogi prilagođavaju svoje godišnje odmore kako bi doživjeli ovu feštu.

“Svi učesnici su spremni. Posljednje aktivnosti su okončane. Preostale su još tehničke pripreme za binu i rasvjetu kako bi manifestacija bila dobro osvijetljena”, kazao je Dževerdanović.

Za ovogodišnju Bokešku noć tehnička komisija je u morski đir uvrstila 45 barki sa originalnim porukama i simbolima.

Zajedno sa bijelim ljepoticama Jedriličarskog  kluba “Lahor“ i vučnim brodovima, te raskošnom “Vodenom kočijom“ odakle će se komentarisati program, ukupno će biti oko 60 barki i plovila koji će kliziti morskom površinom u dva kruga u svom takmičarskom defileu.

Kreacije barki ocjenjivaće tročlani stručni žiri u sastavu Milenko Pasinović – predsjednik i članovi Vlasta Mandić i Slavko-Šava Ivanović.

Entuzijazam ovdašnjih meštara i borba za nagradu, ne samo za učešće je prisutan kod kreatora barki, kazao je Dževerdanović, pa će žiri imati pune ruke posla.

Voditelji Bokeške noći su Brane Knezović i Dubravka Jovanović, novinari kotorskog Skala radija.

“Da srce plane za sav život, za sve dane“, feštu će posebno osvijetliti devetominutni vatromet koji će se izvoditi sa zgrade “Jugooceanije” i prostora napuštenog Nautičkog centra na Puču.

Potom će se fešta s mora preseliti na gradsku rivu, uz mediteranske note i štimung na koncertu popularnog Petra Graša.

Dževerdanović vjeruje da će i ugostitelji u starom gradu dio atmosfere, mediteranskog štimunga prirediti u svojim objektima i na terasama, kako bi čitav grad bio velika pozornica za kotorski gušt.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]