Bašta kumovske boje

4

U Kotoru kum ima kumu. Kuma ima kuma koji joj je podario san o izgradnji velelepne bašte u kojoj odmara malobrojna kotorska vlastela. Bašta ima bravu, a brava ključ. A ključ ima ključaricu koja ga čuva i pazi da ga se ne dokopa neki neželjeni efekat. Brava ima i brave, prave, koji služe da se za sva vremena zabrave.
Kome zakon leži u topuzu tragovi mu smrde nečovještvom. Nema ni tragova ni topuza u bašti kumovske boje. Samo se čuje apa koja drapa po Facebook-u. Isparava toć od njoke. Umače se slasno i (m)jauče glasno.
Umorna je kuma.
Kuma duma, reče klas iz bašte kumovske boje.
Bašta s jeseni opusti. Opusti i kumin kum. Nema kinina za nemiran san. Od juga se uneredi Bašta kumovske boje i izblijedi malobrojna vlastela.
Uspjesi su se nizali i lizali. Ničega nije bilo i neće biti. Peče se prase u bezidejnoj prosulji. Nogama u vis da može u Facebook stat.
Društvo čeka dok cvrči, cvrči prasac na čvoru crne smrče. A ognja nema. Nije ga ni bilo nikad. I neće.
A turbo poetska nit, visoke štikle i kumovska mit otvaraju plesnu sezonu u Bašti kumovske boje.

4 KOMENTARI

  1. Bravo majstori. Oce li opet pravit prestavu pred izbore. Petar Pejakovic provjetrni DPS kadar i URE i DF a najvise demokrata.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]