Bečićeva partija traži da se ne provjerava njegov magistarski

2
Aleksa Bečić

Demokratska Crna Gora Alekse Bečića podnijela je 26. novembra inicijativu Ustavnom sudu kojom osporavaju ustavnost i zakonitost nedavno donešene odluke Senata Univerziteta Crne Gore da se može provjeravati autentičnost magistarskih radova napisanih i prije 2015. godine, kojom je i formalno omogućeno da se utvrdi da li je Bečić plagirao svoj magistarski, za što ga je optužila NVO Centar za akademski integritet, piše Pobjeda.

Kako Pobjeda saznaje, Demokrate su od Ustavnog suda tražile da izda privremenu mjeru obustave postupka provjere magistarskog rada Alekse Bečića. Jedan od sudija Ustavnog suda zahtijevao je da se inicijativa Demokrata razmatra u hitnoj proceduri.

Izvor Pobjede kaže da njegov zahtjev nije uvažen već će se i ovaj predmet, kao i ostali, razmatrati u redovnoj proceduri.

Senat UCG juče se na sjednici izjasnio o inicijativi Demokrata i kategorični su da je odluka koju su donijeli u skladu sa Ustavom i zakonom.

Oni su predložili Ustavnom sudu da ne prihvati prijedlog poslanika Borisa Bogdanovića, Mijomira Pejovića, Moma Koprivice, Valentine Minić i Danila Šaranovića.

Pobjeda   –   cdm

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].