Begić: Predložene mjere u najboljem interesu građana

0
dr Senad Begić

Predložene mjere u borbi protiv koronavirusa pažljivo su sagledavane i pažljivo smo vagali i sigurni smo da je sve predloženo u najboljem interesu crnogorskih građana i njihovog zdravlja, saopštio je pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje (IJZ) Senad Begić za TVCG.

“Institut je apsolutno svjestan svih impikacija koje ove mjere mogu imati po cjelokupno društvo, ali ne trebamo zaboraviti dvije stvari – da su ove mjere ograničene na 14 dana, što znači da ako daju rezultate, nakon 14 dana će doći do postepenog popuštanja mjera, i da je primjena direktno uslovljena stepenom poštovanja onoga što smo preporučivali i na čemu smo insistirali prethodnih mjeseci”, kazao je Begić.

On je ponovio da su izdali preporuku da se u određenim opštinama, prije svega Podgorici, Cetinju, Budvi i Ulcinju, dođe do značajnijeg pooštravanja protivepidemijskih mjera, koje, kako je naveo, u suštini podrazumijevaju zabranu rada ugostiteljskih objekata – restorana, kafana, kafeterija i hotelskih restorana, izuzev za goste hotela.

“Druga najbitnija protivepidemijska mjera je da je zabranjeno okupljanje u objektima stanovanja za sva lica koja nijesu članovi porodičnogt domaćinstva. To, u suštini, znači da su zabranjene su kućne posjete, sve sa ciljem smanjenja kontakata koje određene osobe ostvaruju izvan radnog prostora, odnosno izvan kontrolisanih uslova”, naveo je Begić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]