Besplatni pregledi za mlade sportiste u kotorskom Domu zdravlja

0
kotorski Dom zdravlja

Dom zdravlja Kotor pokrenuo je inicijativu za sprovođenje besplatnih ljekarskih pregleda za djecu koja treniraju u sportskim klubovima sa područja kotorske opštine.

Na sastanku koji je direktor Doma zdravlja Kotor dr Igor Kumburović održao sa predstavnicima osam sportskih klubova prihvaćen je prijedlog i dogovoreni su detalji ove akcije.

Direktor Kumburović je kazao da je ova incijativa logičan nastavak aktivnosti, koje u cilju promocije zdravih stilova života i unaprjeđenja zdravlja naše djece, sprovodi Dom zdravlja Kotor, a koje su prezentovane i na nedavno održanoj tribini na temu sportske kardiologije, u organizaciji ove zdravstvene ustanove.

“Kao društveno odgovorna institucija smatramo da nam je u interesu da djeca budu fizički aktivna i da budu u sportskim dvoranama i na terenima, a ne na ulici. Zato smo se odlučili da pozovemo nadležne u sportskim klubovima i ponudimo im da njihova djeca obave kompletne ljekarske preglede, koje će obavljati pedijatar, internista pulmolog, specijalista medicine rada. U sklopu pregleda obaviće se kompletne laboratorijske analize, pulmološki pregled sa spirometrijom, predijatrijski i pregled specijaliste medicine rada”, pojasnio je dr Kumburović.

Na sastanku je dogovorena i dinamika sprovođenja ljekarskih pregleda, stoji u dopisu Službe za odnose s javnošću Doma zdravlja Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].