Bez skrupula: Bratić smijenila direktoricu koja je preminula prije četiri mjeseca

3

Vesna Bratić

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić danima je u centru pažnje zbog diskutabilnih smjena dosadašnjih direktora i skandaloznih odluka o imenovanjima vršilaca dužnosti direktora vaspitno obrazovnih institucija. I taman kad javnost pomisli da ne ministarka “ne može dalje” ona donese novu nečuvenu odluku. Potpisala je rješenje kojim je smijenila sa dužnosti direktoricu JU Obrazovni centar Plužine, Gordanu Radović, ženu koja je nažalost preminula prije četiri mjeseca. Potez bez skrupula.

Osim toga u cirkularnom rješenju se navodi da se “dužnosti direktora JU Obrazovni centar Plužine razrješava Gordana Radević”, a ne Radović kako se preminula žena prezivala.

Zaposleni u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta, što dokazuje i ovaj postupak, očito nisu provjerili ko je na čelu crnogorskih obrazovnih institucija.

Nakon što je Gordana Radović preminula na mjesto direktora JU Obrazovni centar Plužine postavljen je Nikola Agramović.

U Podgorici je juče grupa građana protestovala ispred Ministarstva prosvjete, kulture, nauke i sporta zbog, kako su kazali, skandaloznih naimenovanja u školstvu. Poručili su da neće dozvoliti fašizam u Crnoj Gori, niti srpski svet preko djece, te zatražili smjenu aktuelne ministarke Vesne Bratić.

SDP je pokrenuo Interpelaciju za smjenu ministarke Vesne Bratić.

Nakon ovog beskrupuloznog postupka postavlja se pitanje šta još treba da se desi pa da premijer Zdravko Krivokapić smijeni ministarku Bratić?

GORDANA RADOVIĆ (1962 – 2021)

28.marta ove godine je posle duge i teške bolesti preminula Gordana Radović, istaknuti prosvjetni i društveno-politički radnik i dugogodišnja profesorica i direktorica u našoj školi.
Rođena je u Nikšiću, gdje je pohađala Osnovnu školu, Gimnaziju i Muzičku školu. Studije je završila na Filozofskom fakultetu 1985. godine, smjer Osnovi tehnike i proizvodni rad, a kasnije i fakultet smjer Informatika i tehnika.
Svoj prosvjetni put započela je u Pluž..

aktuelno

3 KOMENTARI

 1. Jordane zaboravio si ko je tebe bio instalinrao u (JOKO) ONO!
  Jesi li ujegao u Maršalat kod Krcuna?
  Panagija ti viriJole …..

 2. U narodu kazu da zmiju treba po glavi. H ovom slucaju to treba uraditi ovoj zmiji tj rospiji da se prekine sa ovim zlom.
  Iz svega vidjenog treba izvuci pouke i ako se uskoro dogodi smjena vlasti, treba istim nacinom zaposljavat tj iskljucivo crnogorsku narod koji se osjeca crnogorcem i koji voli svoju zemlju koja ga hrani i gdje mu djeca rastu.

 3. …DAKLE OVAJ NEČUVENI-SRAMNI DOGAĐAJ-NACIONALNA BRUKA-OBRUČENE CRNE GORE JOŠ PRIJE 32 .GODIDE…POTVRĐUJE-DA MINISTARKA SAMO POTPISUJE RJEŠENJA-O SMJENAMA DIREKTORA-I DA POJMA NEMA “JSU LI TO TA LICA-ILI SU ŽIVA ILI SU UMRLA”! I DA ISTA NE ZNA. KOJOJ PARTIJI SMIJENJENI PRIPADAJU?!

  ŠTO OVAJ DOGAĐAJ(BRUKA I SRAMOTA!!!) GOVORI?..DA DOGAĐAJ POTVRĐUE-DA JE SAMO MINSTARKA “NOVO LICE-“PERSONA NON GRATA”.A DA OKO NJE “GMIŽU-PUZAJUĆI SABOTERI-ŠPIJNČINE I LAŽOVI”-OTPUHANOG REŽIMA-NADAJMO SE ZA NAVIJEK?!!!

  MINISTARKO,AKO MISLIŠ OSTATI TU-MOJ TI JE PREDLOG:”PRONTNO OČISTI SMEĆE -NA TALOŽENO DECENIJMA-IZ MINSTARSTVA OBRAZOVANJA!! UZ MOJ SAVJET..USPUT VIĐI IMALI OKO TEBE”KADROVA DeFa I MEDOJEVIĆA STRAHOV DO(CA)-PLJEVLJAKA-SA MUTNE RIJEKE..ĆUMUR ELEKTRANE?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.