Bezbjednost lokalnog stanovništva i turista ne smije biti dovedena u pitanje

1
Socijademokrate Crne Gore

Socijaldemokrate izražavaju zabirnutost povodom bezbjednosne situacije u Kotoru.

U posljednje vrijeme smo svjedoci sve učestalijih obračuna, pucnjava i ubistava, koji utiču na bezbjednosnu situaciji u opštini, ali i ostavljaju posljedice na turističku sezonu.

Kotor, kao turistička destinacija, mora obezbijediti sve neophodne preduslove za uspješnu sezonu, a osjećaj bezbijednosti lokalnog stanovništva i turista ne smije biti doveden u pitanje.

Na ovo nas, osim ustavnih i zakonskih normi, dodatno obavezuje činjenica da smo sljedeća članica NATO saveza, za koji pozivnicu ne bismo dobili da nismo ispunili potrebne bezbjednosne standarde.

Odlučna i efikasna borba protiv svih oblika kriminala za Socijaldemokrate je imperativ.

U tom smislu, neophodno je konstantno raditi na kadrovskom i materijalnom jačanju svih institucija koje se bave navedenom problematikom, na intenziviranju i unapređivanju njihove međusobne komunikacije, odnosno na jačanju njihovog kredibiliteta.

Socijaldemokrate smatraju da je neophodna intenzivnija koordinacija nadležnih državnih organa i lokalne samouprave, te da je dodatni problem činjenica da su građani Kotora i turisti taoci otežanog funkcionisanja lokalne samouprave izazvanog neraščišćenom političkom scenom u tom gradu.

Medijski tim Socijaldemokrata Crne Gore

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]