BIA NE MORA DA GA UCJENJUJE: Milatović spreman da žrtvuje ne ”samo” 10 Crnogoraca, već čitavu Crnu Goru i istraži sve Crnogorce

2
Adnan Čirgić i Sreten Vujović

”Varaju se i Albanci i Bošnjaci koji misle da neće podijeliti sudbinu Crnogoraca. Etnički homogena velika Srbija krajnji je cilj politike i ideologije koja je isturila Jakova Milatovića za predśedničkoga kandidata”, kazao je Čirgić. ”Svi su bili spremni osuditi građanske proteste, ali ne i ozbiljnu prijetnju masovnim zločinom. No njima ljudski životi i prava znače jednako kao srpskim vojnim jedinicama nakon 1918. godine, s tim što za taj masakr treba naći dobar alibi”, smatra Vujović.

Predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad (PES) Jakov Milatović je najnoviji politički projekat koncerna Vijesti, poznatog kao ”medijska mafija” i ”srpskog sveta”, koji je izabran baš zato što iza prozapadne i evropske fasade može od naivnih da sakrije hegemonističke aspiracije svojih nalogodavaca.

Koliki su potencijali destrukcije i subverzije koju sa sobom nosi Milatović ukoliko bude izabran za predsjednika Crne Gore, najbolje govori okolnost na koju su upozorili diplomatski izvori Portala Aktuelno. Kako smo pisali, Milatović je ucijenjen od Beograda i Moskve kompromitujućim snimkom i kao takav predstavlja samo ispraznu demagošku marionetu ”srpskog sveta”, ”medijske mafije” i opskurnih zapadnih lobija koji preko Crne Gore žele Srbiji da kompenzuju gubitak Kosova.

Portal Aktuelno kontaktirao je istaknute crnogorske intelektualce – dekana Fakulteta za crnogorski jezik i kniževnost (FCJK) Adnana Čirgića i akademika DANU i potpredsjednika Crnogorskog PEN centra Sretena Vujovića, koji su saglasni da Milatović ne treba da bude ucijenjen od srpske BIA-e ili ruskog GRU-a i FSB-a da bi bio privržen velikosrpskoj politici.

Ilustracija: Jakov Mialtović pored 10 ubijenih Crnogoraca

”Ne vjerujem da je Milatovićevu privrženost proruskoj i velikosrpskoj politici iznudila BIA. Ta privrženost proističe iz njegova ostrašćenoga velikosrpskoga kleronacionalističkog fanatizma”, smatra Čirgić.

Vujovića sa druge strane čudi ”uspavanost” nadležnih institucija i NVO sektora, ali i medija koji su, kako kaže, ”bili spremni osuditi građanske proteste, ali ne i ozbiljnu prijetnju masovnim zločinom”.

Traže alibi za masakr

Akademik DANU i potpredsjednik Crnogorskog PEN centra Sreten Vujović u izjavi za Portal Aktuelno, kazao je da je sada jasno da Jakovu Milatoviću crnogorski životi znače ”jednako kao srpskim vojnim jedinicama nakon 1918. godine”.

”Kada bi bilo koji građanin a ne predsjednički kandidat izjavio da želi žrtvovati tri psa lutalice, u nekom azilu, uvjeren sam da bi se  digla neviđena hajka svih NVO uključujući i uspavanog Ombudsmana! Ipak, svi su bili spremni osuditi građanske proteste, ali ne i ozbiljnu prijetnju masovnim zločinom. No njima ljudski životi i prava znače jednako kao srpskim vojnim jedinicama nakon 1918. godine, s tim što za taj masakr treba naći “dobar alibi”! ‘Blaženopočivši’ Javni servis je to pokušao lažnim vijestima, koje su horski ponavljane,  o pucnjavi na policajce i nepostojećim  Molotovljevim koktelima”, kazao je Vujović.

Sreten Vujović

On naglašava da ”Milatović i njegovi nalogodavci ne bi samo žrtvovali 10 Crnogoraca, već sve Crnogorce ako treba”. Ističe da je aktuelna politička vrhuška počela progone još u vrijeme političkih litija.

”Prisjetimo se da više nijesam mogao raditi ni u seoskoj školi na Barutani, jer je jedan organizator litija iz tog mjesta, logistički pomognut iz krugova SPC tražio da mi se ne obnovi radni ugovor. Svi ostali napadi na slobodne intelektualce, članove Crnogorskog PEN Centra i crnogorske institucije su samo dio šireg  i dobro osmišljenog plana urušavanja crnogorske kulture, prosvjete i nauke. Eto, mene su pripadnici MUP-a i Tužilaštva odmah našli da mi uruče pozive za saslušanje, a Vesnu Bratić, saborkinju Jakova Milatovića toliko vremena  “ne mogu” pronaći a dovoljno je  otići do fakulteta na kome ona predaje! Crna Gora je postala  provizorijum od države, koju još uvijek drže  “na nogama” slobodni intelektualci, rijetki slobodni mediji, prije svega portali”, rekao je Vujović za Aktuelno.

Etnički homogena velika Srbija krajnji je cilj politike koja je isturila Milatovića

Dekan Fakulteta za crnogorski jezik i književnost (FCJK) Adnan Čirgić, smatra da kada je u pitanju kandidat PES za predsjednika Crne Gore Milatović, ”nije riječ o osobi koja je spremna da žrtvuje deset Crnogoraca već o osobi koja je spremna da žrtvuje  Crnu Goru i istraži sve Crnogorce”.

Adnan Čirgić

”Varaju se i Albanci i Bošnjaci koji misle da neće podijeliti sudbinu Crnogoraca. Etnički homogena velika Srbija krajnji je cilj politike i ideologije koja je isturila Jakova Milatovića za predśedničkoga kandidata. Kako je to ovih dana istakao Senad Pećanin, da biste glasali za Jakova ne morate biti ni četnik ni izdajnik, dovoljno je biti glup. Ako u crnogorskome biračkom spisku zbilja ima toliko preispoljnih glupaka, onda i Jakov Milatović može biti predśednik Crne Gore. Naravno, posebno bi pitanje za svaku drugu zemlju liše ove naše bilo može li uopšte predśednički kandidat biti neko čiji je cilj nestanak te zemlje, neko za koga lobiraju osuđeni ratni zločinci, promoteri genocida i arhitekte projekta nestanka Crne Gore iz komšiluka”, kazao je Čirgić za Portal Aktuelno.

Dekan FCJK ističe da ”za glupane bez lijeka nema svrhe objašnjavati ko je Jakov Milatović”.

”To je političar koji zemlju vodi u bankrot, koji enormnim državnim zaduženjima kupuje svoje političke pristalice, koji je čedo religijske organizacije što podriva sve elemente crnogorskoga državnog identiteta i promoviše međuvjersku i međunacionalnu mržnju, koji zemlju NATO članicu predaje na dar Putinu i Vučiću, koji je dio politike što želi oduzeti pravo glasa crnogorskim građanima što su na privremenom radu u inostranstvu a uvesti u birački spisak gomilu pristalica Vučićeve politike, koji će Crnu Goru uvesti u Otvoreni Balkan umjesto u EU i tako dalje. Za četnike i izdajnike to su kvaliteti toga kandidata, kao što mu u vrlinu ubrajaju izjavu o žrtvovanju deset Crnogoraca zarad ispunjenja plana Aleksandra Vučića. Nadam se da će 2. april pokazati da Crnogorci ipak imaju viši IQ od onoga koji im je Abazović pripisao i poslati Jakova Milatovića onđe đe mu je mjesto”, poručio je Čirgić.

”Milatoviću ne treba BIA da bi bio privržen velikosrpstvu”

Komentarišući to što vlast u Beogradu i Moskvi ima kompromitujući snimak Milatovića o ”žrtvovanju 10 Crnogoraca”, Čirgić ističe da to uopšte ne utiče na političko-ideološko opredjeljenje predsjedničkog kandidata PES.

”Ne vjerujem da je Milatovićevu privrženost proruskoj i velikosrpskoj politici iznudila BIA. Ta privrženost proističe iz njegova ostrašćenoga velikosrpskoga kleronacionalističkog fanatizma. Zato i ima podršku cijeloga Srpskog sveta – od Šešelja i Rakovića preko popa Backovića do Ure i Demokratskoga fronta. Jakov se mnogo prije Belvedera pokazao kao neko ko je bespogovorno spreman izvršavati zadatke Srpskoga sveta. Baš zato ga je i Zdravko Krivokapić izabrao za jednoga od svojih “apostola” i izvukao iz anonimnosti iz koje je i sam Krivokapić tada izvirio. Jakov je zapravo samo Zdravko bez boce”, poručio je Čirgić.

Balša Knežević

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].