Biće parking za autobuse, samo još ne znamo kad će

2
na ovom mjestu treba da bude parking za autobuse

Ivo Magud

Ivo Magud

U Kotoru je svakim danom sve veći broj turističkih autobusa za koje godinama nema odgovarajućeg parkinga.

Rješenje je pronađeno na lokaciji ispod stadiona FK “Bokelj”.

Početkom aprila pitali smo nadležne kada će biti završen parking i dobili odgovor da tender traje 12 dana i da će odmah nakon zakonske procedure početi ovaj posao.

Danas smo ponovo isto pitanje postavili Ivu Magudu, direktoru opštinske Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, koji nam je saopštio da je završen tender i da je izabran izvođač radova firma Asfalt-beton gradnja.

Ponuđena cijena je oko 40 hiljada eura, a početku posla prethodi provjera kod opštinskog Sekretarijata za imovinsko-pravne poslove, vezana za moguću restituciju dijela prostora.

No i pored zahtjeva stranke koja se legitimiše kao potencijalni vlasnik tog prostora, po riječima Maguda, to ne bi trebalo da predstavlja problem.

Čim se dobije odgovor od resornog Sekretarijata, odmah će se krenuti u posao koji može biti veoma brzo završen, za manje od mjesec dana.

Budući parking je površine  od oko 2.100 kvadrata.

Ovaj posao podrazumijeva presvlačenje asfaltnim zastorom cijele površine između Njegoševe ulice i stadiona, sa jedne strane i bujičnog kanala Zvjerinjak sa druge, kao i nekadašnjeg ugostiteljskog objekta na Puču.

Potrebno je tamponirati, nasuti i izravnati prostor za parking, potom slijedi asfaltiranje sa horizontalnom signalizacijom, kazao je Magud.

2 KOMENTARI

 1. Poštovani Ivo Magude,
  Valjda postoje još neki objekti prije bujičnog kanal Zvjerinjak ,
  napisali ste između nekadašnjeg objekta Puč i potoka Zvjerinjak,koliko mi se čini a tuda prolazim stalno,tamo se nalaze privatne kuće ,prije potoka Zvjerinjak ,nadam se da ćete ispravit ovu grešku,
  Drugo,
  ta stranka koja se legitimiše kao vlasnik prostora ,nije vlasnik čitavog već samo jednog dijela prostora predviđenog za parking a trenutni vlasnik je opština Kotor,
  i to je predmet restitucije,i normalno je da bivši vlasnici odnosno njihovi naslijednici budu pošteno obeštećeni za taj prostor !

 2. Dio toga prostora koji je predviđen za budući parking autobusa je pod restitucijom još od 2006god.Tako da ako ima zakona ne može se ništa raditi dok se zemlja ne vrati vlasniku, od koga je oduzeta .Ili da se vlasnik obešteti na način zamjenom adekvatnom parcelom ili na drugi način. Pitanje za Radio Skalu, i za sve koji se razumiju u ovu tematiku, kome se treba obratiti za davanje zabrane radova na pomenutoj parceli koja je u procesu restitucije, Opštinskom Sudu ili Opštini Kotor ili nekom trećem.Hvala na odgovoru!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].