Biciklistički vodiči kroz Boku Kotorsku

0
biciklisti iznad Bokokotorskog zaliva

mr Filip Mihailović

Filip Mihailović

Boka Kotorska je bogatija za devet mladih biciklističkih vodiča.

Obuka za biciklističke vidiče sprovedena je zajedničkim projektom Zavoda za zapošljavanje Kotor i Tivat i oni su nadograđeni boljim znanjima i vještinama od turističkih vodiča, kazao je za Skala radio mr Filip Mihailović, marketing menadžer.

Oni su završili i kurs pružanja prve pomoći koje je sproveo Crveni krst Crne Gore.

Biciklistički klub “Perun“ iz Nikšića, prvi  klub u CG koji se mehanički bavi biciklima je vodičima pružio znanja o pravilnoj brdskoj i planinskoj vožnji na biciklu zatim o popravci kočnica, zamjeni puknute gume,polomljene pedale i pokidanih žica.

Predstavljena je i brošura sa ciljem promocije kako biciklističkog turizma tako i biciklističkih vodiča potrebnih turističkoj privredii jer u Crnu Goru sve više je zastupljen  integralni saobraćaj odnosno biciklizam, kazao je Mihailović.

On je podsjetio da Tivat ima jednu biciklističku stazu na relaciji Tivat-Gornja Lastva, a sa opštinom Kotor dijeli zajedničku stazu tvrđava Vrmac-Gornja Lastva.

Kotor još uvijek na žalost nema biciklističku stazu, a potencijalna i veoma pogodna je tvrđava Troica-tvrđava Vrmac.

Mihailović je u ime Zavoda za zapošljavanje zahvalio partnerima na ovom projektu opštinama Tivat i Kotor kao i tamošnjim turističkim organizacijama.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]