Biljana Peranović: Prihodi po osnovu poreza na nepokretnosti će biti ostvareni

1
Kotor

Biljana Peranović

Planirani prihod po osnovu poreza na nepokretnosti opštine Kotor za 2014. godinu je tri miliona i sto hiljada eura.

Sekretarijat za lokalne prihode, budžet i finansije je izvršio zaduženja fizičkih lica poreskih obveznika po osnovu poreza na nepokretnosti za ovu godinu u zakonom propisanom roku, kazala je za Skala radio Biljana Peranović, sekretarka ovog Sekretarijata.

Ukupno je donijeto 20 hiljada i 27 rješenja za objekte i zemljište na području kotorske opštine, čija je ukupna vrijednost 1.825. 670 eura.
Distribucija rješenje koja su odštampana, kovertirana i kodirana će početi za dva dana.

Riječ je o  poreskim rješenjima za fizička lica i to rezidentima 10 hiljada i 95 rješenja i nerezidentima 5 hiljada 228 rješenja, za zemlju oko 4 ipo hiljade rješenja i turističku taksu oko 4 hiljade rješenja.

S obzirom da je procedura za zaduženja pravnim licima dosta kompleksnija a imajući u vidu da se vodi postupak za svakog pojedinačno, na osnovu dostavljenih poreskih prijava i učešća stranke u postupku, zaduženja za pravna lica do sada iznosi oko milion i 100 hiljada eura.
Za znatan broj pravnih lica u toku je postupak zaduženja za 2014. godinu.

Za  podnešene poreske prijave se obavlja kancelarijska kontrola, pozivanje stranaka radi učešća u postupku i zaduženja, objašnjava Peranovićeva.

Prošle godine pokrenuta je aktivnost terenskog popisivanja nelegalno podignutih objekata na teritoriji opštine Kotor, s obzirom da je zakonom propisano oporezivanje istih sa uvećanom stopom poreza.

Procedura vezana za utvrđivanje poreza na nepokretnosti za nelegalne objekte zahtijeva sprovođenje pojedinačnog, upravnog postupka koji je u toku.

Peranovićeva je mišljenja da će, kao i ranijih godina plan budžeta opštine Kotor po osnovu poreza na nepokretnosti biti ostvaren.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]