Birački spisak u Kotor povećan za oko 250 birača u odnosu na prošle izbore

1
Kotor

Anka Perović

Anka Perović

Ovih dana, do konačnog zaključenja Biračkog spiska opštine Kotor koji je po zakonu 4. oktobra, a po odobrenju glavnog administratora ili po odluci Suda, pojačano je interesovanje građana Kotora za izmjene i dopune u susret parlamentarnim i lokalnim izborima.

Anka Perović, sekretarka Sekretarijata za opštu upravu podsjeća da je 19. septembra birački spisak opštine Kotor zaključen na 18.115 birača koji imaju pravo glasa za državne izbore i 18.044 birača za lokalne izbore u Kotoru.

Prvih dan  nije bilo interesovanja za birački spisak, ali je ovih dana veliko interesovanje i ova služba je do danas uradila 37 izmjena u biračkom spisku, a tokom jutra je pristiglo još 30 novih zahtjeva koji će se završiti do srijede 3. oktobra u ponoć.

Najveći dio zahtjeva odnosio se na brisanje iz biračkog spiska zbog odjave prebivališta ili smrti, devet je novih upisa i samo jedna izmjena u adresi birača, objašnjava Perovićeva za Skala radio.

Novopristigli zahtjevi uglavnom se odnose na upis novih lica.

U odnosu na prošle izbore 2009. godine birački spisak u opštini Kotor će biti povećan za oko 250 birača, kazala je Perovićeva.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].