Biro rada u Kotoru obradio 160 zahtjeva majki sa troje i više djece

0
Zavod za zapošljavanje Kotor

Violeta Petrović

Violeta Petrović

Na kraju januara ove godine je na evidenciji kotorskog Biroa rada 816 nezaposlenih lica, od čega su 473 žene.

Visokoškolaca je 258, od kojih je oko 100 kandidata već obuhvaćeno ovogodišnjim projektom stručnog osposobljavanja visokoškolaca.

U prethodnim ciklusima je bilo 90 kandidata koji sada traže posao, uglavnom u okviru svoje struke, a nekih 50 kandidata je diplomiralo nakon isteka mogućnosti za prijavu projekata, kazala je za Skala radio Violeta Petrović, savjetnica za zapošljavanje u kotorskom Birou rada.

Pored ovih uobičajenih aktivnosti, kao i pripreme kadrova za sezonsko zapošljavnje, formiranja grupa za rad na kursevima i obuke, prekvalifikacija i stručnih  osposobljavanja, u ovom trenutku je  na kotorskom  Birou rada veoma aktuelan Zakon o doživotnoj naknadi majkama sa troje i više djece.

Dio koji se tiče Zavoda za zapošljavanje je uslov koji podrazumijeva 15 godina aktivne nezaposlenosti i redovnog javljanja na Biro rada.

Do sada je obrađeno oko 160 žena koje su podnijele zahtjev Centru za socijalni rad, a i dalje se svakodnevno prikuplja dokumentacija neophodna za rješevanje zahtjeva koje upućuje Centar za socijalni rad, kazala je Petrovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]