Biser učenika kotorskog Resursnog centra na međunarodnom kulinarskom festivalu “Biser mora”

0
kulinarski festival "Biser mora"

Željko Vukasović

Željko Vukasović

Učenici Resursnog centra za sluh i govor “dr Peruta Ivanović“ iz Kotora, smjer kuvarstvo, postugli su zavidene rezultate i pokazali znanje i umijeće na 11. Međunarodnom kulinarskom festivalu “Biser mora“ koji je organizovan u mjestu Supetar na Braču, na poziv Saveza kuvara mediteranskih i evropskih regija.

Zahvaljujući uspješnoj saradnji sa eminentnom HEC akademijom za kulinarstvo i menadžment iz Miločera – hotel Residens, koju vodi profesor šef Vuksan (Vuko) Mitrović – naš vrhunski kuvar, učenici Resursnog centra za sluh i govor iz Kotora su imali priliku da pohađaju obuku kod najboljih kuvara Crne Gore.

Jedan od takvih kuvara pored Vuksana Mitrovića je i profesor šef Bogdan Krsmanović, koji se sa velikim entuzijazmom pripremao učenike za takmičenje na Braču.

Ekipu Resursnog centra za sluh i govor iz Kotora činili su Šejla Musić, Ivan Počanić i Delon Sejdović, pod vođstvom mentora profesora Željka Vukasovića.

Učenici su na takmičenju imali zadatak da predstave nacionalnu kuhinju Crne Gore i u konkurenciji 22 ekipe učenici Resursnog centra za sluh i govor iz Kotora osvojili su treće mjesto i bronzanu medalju.

Njihov izbor je bila pamidora punjena mariniranim krapom, crnogorski biftek i crnogorske palačinke, kazao je Vukasović i dodao da je štand učenika Resursnog centra iz Kotora bio najposjećeniji.

Ovaj uspjeh je još jedan vid višegodišnje saradnje Resursnog centra za sluh i govor iz Kotora sa renomiranim socijalnim partnerima, u cilju obučavanja što kvalitetnijeg kadra za potrebe tržišta rada.

Nadamo se da će se ova saradnja sa HEC akademijom iz Miločera i u buduće uspješno nastaviti kao i do sada, na obostrano zadovoljstvo i da će ovaj uspjeh biti podsticaj za još bolji rad, kazao je Vukasović za Skala radio.

Resursni centar u Kotoru je usmjeren ka kvalitetnom osposobljavanju učenika za buduća zanimanja, sa željom da na pravi način odgovore na potrebe i izazove savremenog društva i njihovoj potpunoj integraciji u zajednici i na tržištu rada.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]