Blistavi trag Valentininih zvjezdica

0
Valentina Mitrović

Zvjezdice iz istoimene dječije emisije blistaju u našim domovima, sa malih ekrana više televizija u Crnoj Gori na kojima se emituju.

Voditeljica i njihova najbolja drugarica Valentina Mitrović je porasla do djeteta i sa njima ogradila dvorac za male princeze i maloga princa u kome cvjetići ne mirišu samo, nego i govore. Zvijezde ne trepere samo nego i šapuću, ova planeta se ne okreće samno nego i raduje.

Ovih Božićnih i Novogodišnjih dana, Zvjezdice peku slavski slatki kolač filovan njihovom maštom, osmjesima i radošću.

Za posljednji dan stare godine 31. decembar, Zvjezdice su pripremile za sve naše male gledaoce Pravu novogodišnju čaroliju.

Čekaju ih Zvjezdice čak na četiri televizije koje su ugostile brojne soliste, igrale, pjevale i donose odgovore na ona najzanimljivija pitanja koja najviše i interesuju naše mališane, tipa gdje nam to živi Djeda Mraz, kako su nastale najljepše novogodišnje pjesmice i bajke, i mnoga druga.

Najavljujući prazničnu emisiju, Valentina objašnjava da će trajati 60 minuta, a u jednom dijelu najmlađi će se podsjetiti kako je sve to izgledalo prethodne dvije godine.

Novogodišnja emisija nosi naziv „Bal zvjezdica“ na kome će sve zvjezdice biti u pravim balskim haljinama, sa krunicama, šeširićima i djeda mraz kapicama, opisuje Valentina, uz obavezno predstavljanje programa koji je savladan u potpunosti tokom proteklog perioda.

Valentina sa svojim zvjezdicama

Zvjezdice su ugostile brojne vrtiće i soliste, sve u duhu poštovanja mjera zaštite od Covida- 19.

Valentina kaže da nije sve ovo bilo lako organizovati u doba pandemije, ali i saopštava da će ova emisija biti ujedno i završna za ovu sezonu, tako da naše mališane očekuje mnogo pjesme i igre, kako bi zajedno ispratili ovu 2020. godinu, sa željom da odnese ono što je bilo manje lijepo i ujedno otvorili vrata sreći, igri i veselju za 2021. godinu.

Osim igre, zabave, ritma, dobrih slika, vedrog osmijeha i sjajnih kostima, Valentina radi jednu veoma ozbiljnu stvar. Ona edukuje dječicu, a ona u Zvjezdicama rastu, ne samo uz bajke, već i otkrivajući nove pojmove i njihova značenja.

O tome svjedoči 14 godina rada ove mlade, talentovane i sposobne autorke emisje koja plijeni, umjetnice svoga zanata, koju djeca jednostavno obožavaju.

Valentina je prošla kroz sve dječje emisije, što se na kraju i krunisalo njenom autorskom emisijom Zvjezdice. U jednom trenutku, kaže ona, previše je bilo sadržaja koji djeci nije donosio kvalitetnije informacije, tako da su Zvjezdice na domaćoj televizijskoj sceni zaista jedno pravo osvježenje.

„Uvijek se trudim da, kao dijete, osluškujem  njihove želje. Što je to što njih zanima, što ih najviše interesuje? Koje su njihove sfere interesovanja  i na taj način prateći njihova zanimanja, došli smo do ove savršene dječije emisije“, kaže Valentina.

Na pitanje Skala radija ko sve može biti zvjezdica, Valentina jednostavno, kroz osmijeh kaže da su svi oni zvjezdice.

“A kada su u pitanju zvjezdice koje snimaju dječiju emisiju, to su mališani koji su se za to  opredijelili. Oni uživaju u scenskom nastupu. Nemaju ni tremu. Toliko su odgovorni da svaki tekst savladaju, i oni su zvjezdice na pravi način. Ujedno su zvjezdice i svi mališani pored malih ekrana koji prate ovu emisiju i odrastaju sa njom”, kazala je Valentina.

Ona je podsjetila da je novogodišnja emisija na programu Prve TV u subotu, 26. decembra u 9.30 sati.

Biće to premijerna emisija, a već 31. decembra na RTCG će se emitovati od 18 sati, a biće i na A1 TV i satelitskoj, što znači da će se Novogodišnji „Bal zvjezdica“ prikazati na 4 televizije.

Eto svijeta i planete đe sa Valentinom stiže dijete.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]