Bogat program povodom obilježavanja 40 godina od zemljotresa u Kotoru (1979–2019)

1

OJU “Muzeji“ Kotor, u saradnji sa Opštinom Kotor i JU Kulturni centar “Nikola Đurković“ Kotor, povodom obilježavanja 40 godina od zemljotresa u Kotoru (1979–2019), organizuju u ponedjeljak, 15. aprila u Kotoru bogat i cjelodnevni program.

Program obuhvata dokumentarno-umjetničku izložbu “Osluškivanje zidova koji govore”, autora arhitekte profesora Aleksandra Radojevića, izložbu fotografija “Kotor od zemljotresa do danas“ koju je koncipirao dr Stevan Kordić, okrugli sto “Četrdeset godina od zemljotresa u Kotoru“, naučni skup “Zaštita kulturne baštine Kotora od zemljotresa do danas“, kao i projekciju filma “Sjećanje na 15. april 1979. godine“ Radio Televizije Crne Gore.

Izložbu “Osluškivanje zidova koji govore” u Crkvi Sv. Pavla, kojoj će prethoditi pozdravna riječ predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića, Boška Mačića, predsjednika Opštine Kotor od 1974. do 1981. godine, i direktora OJU “Muzeji“ Kotor Dušana Medina, otvoriće u 9 sati i 20 minuta prof. dr Ilija Lalošević.

Za 10 sati u Crkvi Sv. Pavla planiran je okrugli sto “Četrdeset godina od zemljotresa u Kotoru“, dok će u podne na Trgu od Oružja Bokeljska mornarica odigrati kolo.

Naučni skup “Zaštita kulturne baštine Kotora od zemljotresa do danas“ biće organizovan u Crkvi Sv. Pavla sa početkom u 16 sati.

Dokumentarnu izložbu fotografija “Kotor od zemljotresa do danas“, koju je koncipirao dr Stevan Kordić, u Galeriji solidarnosti u 19 sati otvoriće predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić.

Film “Sjećanje na 15. april 1979. godine“ prikazivaće se od 20 sati i 30 minuta u kinu “Boka“.

Obilježavanje jubileja pomogli su i podržali Bokeljska mornarica, Uprava za zaštitu kulturnih dobara Crne Gore – Područna jedinica Kotor, Pomorski muzej Crne Gore Kotor, Državni arhiv Crne Gore – Istorijski arhiv Kotor, JU “Crnogorska kinoteka”, Radio i Televizija Crne Gore, Matica crnogorska – Ogranak Kotor, Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Vida Matjan” Kotor, Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora i JU “Muzeji i galerije“ Budve.

1 KOMENTAR

  1. Oce li Jokic vodit glavnu rijec? Valja se da bude prvi kad je vec Presjdnik. Neka ga jos malo neka se pokazuje.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.