Bokeljska mornarica će biti stavljena na Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva

0
Kolo Bokeljske mornarice

Bokeljska mornarica je jedno od najkompleksnijih i najreprezentativnijih nematerijalnih dobara Crne Gore, zbog čega će biti predmet izrade prvog nominacionog dosijea za upis kulturnog dobra na Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.

Proces upisa će otpočeti radionicom sa UNESCO ekspertima koja će biti održana na Cetinju od 7 do 11. marta, a pomoć od UNESCO-a očekuje se i za specifične segemente očuvanja Bokeljske mornarice, poput radionica posvećenih očuvanja tradicionalnih tehnika ukrašavanja nošnje i oružja.

Ovo se čulo juče prilikom posjete predstavnika Bokeljske mornarice ministru kulture Janku Ljumoviću.

Sastanak, je bio prilika da se sagledaju modeli unapređenja saradnje između Ministarstva kulture i Bokeljske mornarice, kroz različite aspekte njenog djelovanja, a u cilju postizanja njene adekvatne valorizacije navode iz Ministarstva kulture.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].