Bokeljska noć na moru i rivi kotorskoj

1
Miloš Dževerdanović

Miloš Dževerdanović

Miloš Dževerdanović

Organizacija Bokeljske noći, tradicionalne kulturno zabavne manifestacije ,je poseban izazov, jer je ova fešta kruna bogatog ljetnjeg kulturnog programa u Kotoru.

Na vrijeme,  prije tri  mjeseca  počele su pripreme i ovih dana se ulazi u završnicu, kazao je za Skala radio Miloš Dževerdanović, direktor kotorskog Kulturnog centra “Nikola Đurković“ koji je organizator Bokeljske noći.

Suorganizator je Turistička organizacije, a pokrovitelj opština Kotor.

Na juče održanom sastanku organizacionog odbora sa svim pojedincima i predstavnicima institucija kojih se tiče i od kojih zavisi uspjeh ove fešte su podijeljeni posljednji zadaci organizacione prirode.

Novina ove godine je ta da  program nakon morske, akva pozornice na kojoj će u tri đira biti prikazano oko 40 okićenih barki koje nose svoje simbole i poruke, ostaje bliže moru na gradskoj rivi, a ne u zidinama starog grada.

Za tu priliku biće oslobođen parking na rivi i montirana bina za koncert Zlatka Pejakovića i njegovog benda koji je gost ovogodišnje Bokeljske noći, rekao je Dževerdanović.

More i riva će biti prirodna pozornica sa ponudom za osvježenje brojnim gostima i domaćima koje svake godine okupi ova fešta.

Stručna komisija je završila konkursni zadatak i odabrala najoriginalnije kreacije za barke koje će učestvovati u konvoju, rekao je Dževerdanović.

Predvodiće ih jedrilice jedriličarskog kluba “Lahor“, što predstavlja posebnu plavo-bijelu sliku, a feštu će uveličati i popularna “Vodena kočija“, turistički brod sa reflektorima što će doprinijeti jačem osvjetljenju barki.

Uz mediteranski šug, kontraste u igri sjenki i svjetlosti, mistiku tvrđave San Đovani sa svojim okitom od zlata, posebnu notu za kraj će dati bogat muzički vatromet.

Akcenat je stavljen na osvjetljenju i ozvučenju kako bi se tradicija koja seže još u venecijanska vremena prikazala u najboljem ruhu kazao je Dževerdanović.

On vjeruje  da će ova i tehnički takođe zahtjevna manifestacija uspjeti, tim prije što je prilično novca izdvojeno u te svrhe, vjerujući kako je kazao u potpun ugođaj.

1 KOMENTAR

  1. Zlatko Pejakovic i nit unazad, ka Veneciji……….. ma nešto je tu pobrkano, pa može bit para, ali ukus se njima teško stiče, a valjalo bi nać nekog pa ga platit da makar ta noć u Kotoru bude u skladu sa onim što je Kotor bio.
    Malo je toga danas, osim građevina, ostalo.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]