Bokeška kartolina

5

Boka Kotorska i dalje  šalje svoje kartoline, uprkos vremenu interneta i virtualnih komunikacija  na njima ispisane štorije o pasanim vremenima, ljudima, običajima.
Tempo modernoga života nemilosrdno briše i zaboravlja.
Ima onih koji dešpetozno čuvaju  stare užance,  ali i nesebično dijele svoje bokeške ljubavi i medaljone ovoga kraja, svima koji imaju šuga ,vole i vraćaju se Boki.

Dobrojska torta

Idejni tvorac  Bokeške kartoline muzičarka Nada Baldić iz Kotora  učinjela je vižitu kod Dolores doma, fetive Bokezice kojoj je na bićerin i komad dobrojske torte arivala druga, s punim fagotom poezije njene.
Dolores i Dubravka, glavne špikerice  o“ svake kotorske fešte, vode vas ovoga puta u đir iz kužine, pokazujući još jedan živi suvenir ovoga  kraja, Dobrojsku tortu.
Okom kamere ovo kulinarsko i poetsko parićavanje zabilježio je Zvonko Perušina.
Pogledajte u video zapisu.

5 KOMENTARI

 1. Ovo je Boka!
  Bravo svima .
  Kulturna baština se čuva prije svega ljubavlju a onda i ovakvim idejama i radom.
  Sve je autentično.Ambijent i sama rabota pa govor i humor,pjesma.
  Nastavite i sretno vam bilo!

 2. Živi mi se kad vas vidim u ovoj nedođiji od zla. Vraćate normalnim ljudima želju za životom satkanim od ljepote, dobrote, od daha onoga lijepoga Kotora i Boke moje mladosti kada smo znali samo za ljubav, fešte, osjećaj za svakoga čovjeka i kada su kale i pjace mirisale na mendule, narandže, na morač i lovor. Nadam se…
  Žive i zdrave bile!!!!

 3. Ovo je divno.
  Originalna štorija i nezaboravna u kartolinu
  kojoj su ove dvije Kotoranke utkale ljubav i želju da sačuvaju nasljeđe.
  Svaka čas Dube i Doli.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]