Bolji uslovi za socijalno ugrožene

3
Bošković sa gradonačelnikom Kotora Stjepčevićem

Ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković i gradonačelnik Kotora dr Aleksandar Stjepčević razgovarali su o zajedničkim aktivnostima na projektima koje bi ministarstvo i opština, u skladu sa novom koncepcijom u tom vladinom resoru kada je u pitanju socijalna i dječija zaštita i sagledavanju većeg zapošljavanja domaće radne snage, mogli u narednom periodu zajednički da realizuju.

“Starim i nemoćnim licima u opštini treba da obezbijedimo kvalitetniju zaštitu, ne samo socijalnu, već i u okviru geronto programa koji je možda nedovoljan za potrebe koje postoje u opštini kada je riječ o starim licima”, ocjenio je Bošković koji je juče boravio u radnoj posjeti Kotoru.

On je najavio da će naporima ministarstva i Zavoda za zapošljavanje, biti ojačan gerento program kako bi bio na raspolaganju većem broju starijih lica u Kotoru, naznačivši značaj činjenice da je Opština Kotor u 2015. budžetom opredijelila veća sredstva za socijalna davanja, pri čemu je uzet u obzir podatak o velikom broju domaćinstava koja se ne mogu izboriti sa krizom.

“Upravo zbog toga je i ova posjeta u tom cilju da vidimo koliki je broj tih ljudi, da bi im zajedničkkim aktivnostima pomogli da prebrode vrijeme ekonomske krize”, istakao je ministar.

Bošković je kazao da će opterećenje za prijem korisnika u Dom starih u Risnu, koji je jedna najreprezentativnijih ustanova te vrste na nivou Crne Gore, biti rasterećen planiranom izgradnjom domova starih u Pljevljima i u Podgorici. Rekonstrukcijom dijela risanskog doma, najavio je, biće povećana kvadratura soba, a smanjen broj kreveta, što će dodatno podići kvalitet usluge.

Po riječima Stjepčevića od Ministarstva rada i socijalnog staranja, očekuje se podrška i u rješavanju problema za kategoriju djece sa posebnim potrebama kroz formiranje dnevnog centra.

“Tu će djeca sa posebnim potrebama imati adekvatniji tretman u smislu inkluzije u društvo i pomoći za daljom socijalizacijom. Nažalost, prepoznata je i nova socijalna kategorija – beskućnici. Ministarstvo će i za njih imati rješenje”, kazao je Stjepčević.

tekst-foto: Biljana Marković “Dan”

3 KOMENTARI

 1. A, nas dotur Sasa, s kim ste morali parlat.
  Ne znam oce li mi Skala ovo objavit, i da nece, necu se jedit, jer ne znam ni ja bi li objavila da sam namjesto njih……..
  Vengo, sjecam se, kad je mladjani Boskovic krocio u Parlamenat i neko je izgovorio ,,putana”……….
  Mladicak sa kolarinom (ma kako mu lijepo figura), je skocio kao oparen, je nije razumio, i poceo skoro vikat s noga ,,NEKA MI NEKO KAZE STO JE TO PUTANA”………
  Patlamenat je mucao, tri kvarta su se sebi u brk smijali, ostali vjerovatno nisu znali kao ni mladjani Pedja, ali se nisu izlecali……..
  Evo i danas Pekija, tu je, kolarina i On, smjeska se i prija mu poltrona !

 2. Kaze Jovo supruzi:
  – “Hajde da ti zadam jednu zagonetku, pa ako pogodiš, vodit ćemo ljubav, a ako ne pogodiš, vodit ćemo psa.”
  – “Hajd’”, kaže supruga.
  Što je to:
  – “Crno je, ima četiri noge i rep, lovi miševe i vrapce, mijauče i pije mlijeko?”
  – “To je, krokodil.” kaže supruga.
  – “Pa ti, ženo, uvijek pogodiš.”

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]