Bolnica Brezovik: Nema razloga za uzbunjivanje javnosti

0
Predrag Pejović

V.d. direktora Bolnice za plućne bolesti u Brezoviku Predrag Pejović kazao je da nema razloga za uzbunjivanje javnosti kad je u pitanju epidemiološka situacija u toj zdravstvenoj ustavnovi.

Komentarišući informaciju da su korona virusom zaraženi pacijenti koji se liječe od tuberkuloze, Pejović je rekao da je od njih šestoro, troje sa lakšom kliničkom slikom, dok je troje njih asimptomatsko.

U kovid bloku bolnice u Brezoviku, kaže Pejović, nalazi se 50 pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, od kojih 37 zahtijeva kiseoničku potporu, dok u postkovid bloku imaju 17 pacijenata.

“Informacija od juče koja je skrenula medijsku pažnju, radi se o pacijentima koji se nalaze na dužem liječenju kod nas, to je inicijalna faza liječenja tuberkuloznih bolesnika koja traje dva mjeseca. Oni su se nalazili u bolnici, teško je ustanoviti izvor infekcije, jer je ona sveprisutna. Preduzeli smo sve mjere prevencije”, rekao je Pejović.

Riječ je, o kako navodi, šest bolesnika, koji su nakon prvih simptoma testirani.

“Nakon toga testirani su svi tuberkulozni bolsnici. Troje je sa lakšom kliničkom, a troje su asimptomatski. Kovid negativni su razdvojeni od kovid pozitivnih. Nema razloga za uzbunjivanje javnosti”, tvrdi Pejović.

Podsjeća da je od 1. jula kroz tu zdravstvenu ustanovu prošlo 548 pacijenata.

“Od nas 18 ljekara 11 je bilo zaraženo. Nekoliko nas je imalo tešku kliničku sliku, 15 sestara, još 15-ak u dijelu nemedicinskog osoblja. Nijesmo bili medijski ispraćeni, sami smo se organizovali. Nadam se da će ovo proteći bez problema”, rekao je on.

Kaže i da sada imaju veći priliv pacijenata u odnosu prethodne mjesece: “Recimo jedna noć u septembru je donijela 38 pacijenta”.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].