Borba Skale da 17 godina opstane na medijskom nebu istine i profesionalizma

7

Napad na slobodno izgovorenu riječ i atak na istinu koji je uslijedio svom svojom žestinom nakon formiranja vlasti u Kotoru od strane neprincipijelne koalicije lijevih i desnih, primorao je jedan manji broj novinara i tonskih realizatora sa tadašnjeg lokalnog javnog servisa, kojima podaništvo nije i neće nikada biti mjera vrijednosti, da se otisnu u neizvjesnost ne dajući čast i dostojanstvo nikome i nizašto. Bilo je to 15. septembra 2002. godine. Okupili su se Kotorani ispod citadele, s druge strane CKB banke, da proslave zajedno sa nama svečano, kako i dolikuje, otvaranje Skala radija, medija koji ne prihvata da bude produžena ruka politike niti jedne, pa ni retrogradne koja je u tom vremenu bila na javnoj sceni.

Naši sugrađani su, podrškom koju su nam dali, na najbolji mogući način pokazali ispravnost naše odluke ali i puta kojim smo namjeravali u etar. A to je bio put istine, popločan stalnom borbom za očuvanje tradicionalnih vrijednosti Kotora i Crne Gore, pred kojom je bila toliko željena obnova nezavisnosti.

Skala je, u toj slavnoj misiji imala svoje mjesto i ulogu. To nam mnogi nikada neće oprostiti.

Vlast se mijenjala, a Skala ostajala ista. Njenu riječ, otvorenu i iskrenu, smionu i hrabru, nijesu uspjeli ugasiti jednoumni poklisari. Pomoć je bila od rijetkih ali odlučnih da ne dozvole hordama neukih, izbezumljenih, pokvarenih, bezočnih i najčešće besprizornih likova da uspiju u naumu i zatvore potonji prozor slobode kroz koji je izlazio glas istine.

2017. godine Kotor je, dolaskom neke slične koalicije kao i u vremenu kada je osnivana Skala, doživio sunovrat. Vlasti su se nenadano dokopali kravataši, uniformisani, oni koje nije interesovao Kotor i njegov razvoj, oni kojima je cilj bio da napune sopstvene džepove i obezbijede neukim i blijedim iz sopstvenih redova, kumovima, prijateljima i podanicima stalni posao i redovna primanja. Njih nije interesovao grad, a još manje država, koju bi najrađe urnisali kada bi im moglo biti.

Ostaće zabilježena sramota tadašnjeg predsjednika opštine, vrlog demo(n)krate koji, po svoj prilici, nije bio ni državljanin Crne Gore kad je izabran, da zabrani svima na koje je imao uticaj svaku komunikaciju sa Skala radijom. Plašio se junoša istine kojom se Skala bavi i za koju je znao da ga neće mimoići. I nije, ma koliko se izmicao.

Da udare na Skalu svim svojim prljavštinama, lažima i klevetama zaduženi su bili pojedini besprizorni odbornici u SO Kotor iz redova Demokrata. Neću im ime pominjati da ne bih uprljao ovaj svečani trenutak slavlja sa prijateljima. A i nemaju ime i nikada ga neće imati.

Skala poziva prijatelje da svrate na bićerin. Mali nam je prostor, ali veliko srce u koje za sve ima mjesta. Osim za nesoje!

Slavko Mandić

7 KOMENTARI

 1. Svaka vam čast.Vi ste Skala za svako poštovanje .
  Budite nam i dalje radio od tradicije i kotorskog duha.

 2. Bravo Slavko!
  Principijelan, stalozen, pravedan sa dobrom ekipom, to je kljuc uspjeha Skale, na ovom prostoru raznih gmizavaca i hijena, polupismenih ali odanih!
  Vi ste dokaz da je vasa transparentnost i objektivnost, kao i sposobnost da vidite i narodu kazete dosta toga, sto ne vide oni kojima je to posao, da takav rad pobjedjuje nerad i skalameriju neprofesionalnih placenika!
  Bravo i zivjeli!
  Dolazim obavezno, na bicerin!

 3. Nesojima je mjesto u nesojluku.
  Sraćan vam rođendan i još punu srećnih i uspješnih na dobro svih dobrih ljudi.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]