Borovinić-Bojović će sa komisijom obići kovid bolnice

1
dr Jelena Borovinić Bojović

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović će u narednom periodu sa predstavnicima komisijskih službi obići sve kovid bolnice u Crnoj Gori i ustvrditi sve eventualne nedostatke u radu.

To je kazala Borovinić Bojović danas nakon sastanka sa predstavnicima porodica pojedinih preminulih u Barskoj bolnici koji sumnjaju u ispravnost tretmana nad kovid pacijenatima u toj zdravstvenoj ustanovi.

“Nadam se da ćemo u najkraćem vremenskom periodu uspjeti da prevaziđemo probleme i da do kraja riješimo pitanja i da idemo u pravcu da svi budući pcijenti na pravi način i adekvatno budu liječeni. Struka mora da bude struka. Doći ću uskoro u Bar i porazgovaraćemo o svemu”, rekla je Borovinić Bojović.

Rekla je da je razgovor bio emotivan i konstruktivan, te da je tu iznijeto sve što je bilo nejasno i što je opterećivalo porodice pacijenata koji su preminuli u bolnici u Baru.

“Analizirali smo sve i došli smo do zajedničkog zaključka da niko nema lošu namjeru, a zajednički zadatak moj sa ljekarima i medicinskim osobljem, biće da dodatno unaprijedimo i reorganizujemo i poboljšamo funkciniosanje zdravstvenog sistema”, mavela je Borovinić Bojović.

Na pitanje da li je bilo propusta u liječenju pacijenata u Baru, ona je rekla da je suštinski problem u lošoj komunikaciji između pacijenata, njihove porodice i zdravstvenog sistema.

“Na tom fonu ćemo reorganizovali dosadašnji rad u kovid bolnicama. Moramo se približiti građanima i objasnit im šta su kovod stanja, šta su nagle promjene i kako reaguje virus i šta sve može da se desi, jer se ta stanja mijenjaju brzo”, pojasnila je ona.

Nekoliko predstavnika koji su došli na sastanak iznijeli su svoje zahtjeve, ali juče nijesu htjeli da ih saopšte novinarima, jer ih je to zamolila ministarka.

Predstavnik porodica pacijenata koji su preminuli od posljedica kovida u bolnici u Baru, Samir Hadžić rekao je da se nada dobrim rezultatima i da je zadovoljan kako je prošao sastanak sa ministarskom.

“Razumjela je naš problem i to nam je važno jer doktori moraju početi da komuniciraju sa nama. Optimista sam, a iz poštovanja i zbog etike sastanka ne možemo da uđemo u detalje šta smo tražili jer je ministarka tek pet dana tu”, naveo je on.

Hadžić kaže da je svaki njihov zahtjev usmjeren ka zaustavljanju ili ublažavanju broja umrlih, te da se ide u pravcu da se ljekarima olakša posao.

“Da se opskrbe dodatnom opremom i da se protokoli ujednače. Naše optuživanje bilo koga, neće nam vratiti najmilije. Tražimo samo dvosmjernu komunikaciju kakva je bila danas. Vjerujemo u novi sistem”, poručio je Hadžić.

Pobjeda

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]