Borovinić-Bojović: Ni lokdaun neće dati rezultat ako ne poštujemo mjere, ne određujem plan rada ministrima, posebno ne premijeru

0
Jelena Borovinić-Bojović

Vakcinacija starijih od 80 godina odvija se dobrim tempom, onako kako je to planirano. Ukoliko se tako nastavi očekujemo da ćemo u srijedu ujutru završiti vakcinaciju ove ranjive grupe, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović povodom početka vakcinacije u Podgorici.

“Stariji od 80 godina odazvali su se u velikom broju”, istakla je Borovinić Bojović.

Nakon njih, vakcinisaće se mlađi od 80 godina.

“Vakcina je efikasna, bezbjedna i sigurna. Molim građane da poštuju mjere kako bi savladali situaciju u kojoj se nalazimo i što prije se vratili normalnom  životu”, poručila je Borovinić Bojović.

Odgovorila je i na pitanje da li se i kada očekuje totalno zaključavanje države, koje, kako je objasnila, podrazumijeva zatvaranje svih privrednih subjekata, on line nastavu, zatvaranje vrtića, granica, policijski čas od 21 čas, zabrana međugradskog saobraćaja.

“Važno je da se građani motivišu na poštovanje mjera. Lokdaun neće dati rezultat ako ne poštujemo mjere. Ja sam sama bila svjedok da ovih dana primećujem grupe građana, mladi da se kreću u grupama, ne nose maske. Ukoliko se građani ne pridržavaju mjera one neće dati rezultat”, ističe Borovinić Bojović.

A kada će se uvesti lokdaun ne zna.

“U ovom trenutku sada to ne mogu da kažem. Kakve će one da budu ja ne mogu da kažem”, navela je ministarka, podsjećajući da aktuelne mjere važe do 10. marta.

Komentarišući to što je premijer Zdravko Krivokapić bio u Trebinju na sahrani episkopa Atanasija, gdje nijesu poštovane mjere, ministarka je navela da se ona zalaže za poštovanje mjera, ali kako je dodala, ona ne određuje aktivnosti vlade.

“Ja nisam portparol Vlade. Ja sam jedan od 12 ministara. Moje preporuke su da se poštuju mjera. Ta pitanja morate da postavite na drugu adresu. Ja nisam odgovorna, niti sam ja neko ko pravi plan rada ili određuje aktivnosti ni drugih ministara, a osobito ne premijera. To nije moja obaveza niti ja to zelim. Ta pitanja uputite premijeru i drugim ministrima”, rekla je Borovinić Bojović.

Iz JU Dom zdravlja Podgorica je saopšteno da je vakcinacija organizovana na četiri punkta u Sportskom centru Morača i dva u zdravstvenom objektu Stara Varo“, a kasnije će se, prema potrebama, otvoriti i punktovi u ostalim za to predviđenim zdravstvenim objektima.

Prva prioritetna grupa za vakcinaciju protiv virusa COVID-19 su građani stariji od 80 godina.

Glavni grad Podgorica je ustupio prostor nekadašnjeg restorana u okviru Sportskog centra Morača za potrebe organizovanja četiri punkta za vakcinaciju građana.

Osim adekvatnog prostora, koji garantuje nesmetan protok građana bez međusobnih konatakta, zadržavanja i odvojenog ulaza i izlaza, Glavni grad je građanima koji dolaze na vakcinaciju obezbijedio i besplatno korišćenje parkinga.

S.Đ., CdM

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]