Borovinić Bojović obišla COVID odjeljenje u KCCG: Osoblje na visini zadatka, pacijenti mi prenijeli pohvale na njihov rad

0

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović obišla je jutros COVID odjeljenje Interne klinike u Kliničkom Centru Crne Gore i zajedno sa kolegama obavila ljekarsku vizitu pacijenata smještenih na ovom odjeljenju.

Nakon vizite, ministarka je kazala da se na Internom odjeljenju trenutno nalazi 44 pacijenta. Od tog broja 27 pacijenata je na visokim protocima kiseonika ili na neinvazivnoj ventilaciji, tri pacijenta su intubirani, na respiratoru, na mehaničkoj ventilaciji.

“Dakle, 27 pacijenata je u kategoriji životno ugroženih na ovoj klinici, a ostali su trenutno u stabilnom stanju”, kazala je dr Borovinić Bojović.

Ministarka je saopštila da je na klinici organizovan smjenski rad tokom praznika sa posebno pojačanim kapacitetima i naglasila posvećenost osoblja u vremenu pandemije.

 

“Moram da naglasim da je osoblje veoma posvećeno, da su ljekari jako posvećeni, iako su dosta i umorni. Ovo je ipak jedna situacija koja traje jako, jako dugo, ali pacijenti su izuzetno zadovoljni tretmanom koji dobijaju. Prenijeli su mi sve pohvale na račun osoblja i ljekara. I sama sam se još jednom, po stoti put uvjerila u to da se radi o sjajnoj ekipi ljudi, koja maksimalno, entuzijastično i bez ikakvih dodatnih pitanja daje svoj maksimum i uopšte ne vodeći računa o tome kakve mogu eventualne posljedice da se dese po njih lično ili njihove porodice. Ljekari i medicinsko osoblje i dalje ne posustaju u borbi sa virusom. Svojim predanim radom i odnosom prema pacijentima pokazuju humanost koja nema granice”, zaključila je ministarka zdravlja.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].