Borovinić-Bojović: Pooštriti kontrolu poštovanja mjera, pogotovo u kafićima

0
Jelena Borovinić-Bojović

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović apelovala je da Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove od danas pojačaju inspekcijski nadzor u dijelu praćenje poštovanja mjera u borbi protiv koronavirusa.

Naglasak je, kazala je, na ugostiteljskim objektima.

Kako je istakla, od svih inspektora se zahtijeva da fotografišu ugostiteljske objekte u kojima se krše mjere i da te fotografije proslijede Operativnom štabu Ministarstva zdravlja, kao i da momentalno, shodno nadležnostima, isprazne te lokale, nakon čega se pravi zapisnik i, u zavisnosti od situacije, podnosi krivična ili prekršajna prijava.

“Očekujem početak pravog rada inspekcija i kažnjavanje za primjer o čemu ćemo, ponaosob, obavještavati sve medije. Žao mi je što pristupamo rigoroznom koraku, ali nema druge. Nije u redu da građani koji se pridržavaju mjera ispaštaju zbog onih koji, rugajući se svima nama, naočigled cijele zemlje izigravaju „silu“ i prolaze nekažnjeno. Od uspjeha ove akcije zavisiće i naša buduća svakodnevica”, poručila je Borovinić-Bojović.

Istakla je i da je broj novozaraženih i dalje u padu i da je Crna Gora jedina zemlja u regionu u kojoj se broj novozaraženih smanjuje.

Ministarka je zadovoljna zbog velikog interesovanja građana za vakcinaciju, o čemu svjedoče redovi ispred punktova za vakcinaciju na dvije lokacije u Podgorici.

“Posljednji put smo ovakav broj oboljelih, kakav imamo danas, imali početkom novembra prošle godine i sada zaista imamo veoma povoljnu situaciju za što skoriji izlazak iz ove agonije izazvane pandemijom koronavirusa”, naglasila je ona.

Navela je da su krenuli sa masovnijom vakcinacijom, “tako da je sada od presudnog značaja da se pridržavamo svih preporučenih mjera kako bi spriječili širenje virusa”.

“Poštovanje svih epidemioloških preporuka i masovna vakcinacija su sigurna formula za što bržu pobjedu nad ovim virusom i zato je veoma važno da toga budemo svjesni, posebno sada kada smo na pragu turističke sezone”, poručila je Borovinić-Bojović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]