Borovinić Bojović u barskoj Bolnici: Neophodno redefinisanje što se tiče kadra i opreme

0
Jelena Borovinić Bojović

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i državni sekretar Ministarstva zdravlja Veljo Čađenović, obišli su danas, tokom radne posjete Opštoj bolnici Bar, Infektivno odjeljenje, u kojem se liječe Covid pacijenti.

Opšta bolnica Bar prva je zdravstvena ustanova koju je ministarka zdravlja zvanično posjetila zbog velikog broja pritužbi građana na tretman njihovih članova porodica preminuli od posljedica Covid-19, saopšteno je Ministarstva.

Ona je sa direktorom barske bolnice Dragoslavom Tomanovićem i ljekarima sa ovog odjeljenja, napravila detaljnu vizitu svih pacijenata oboljelih od korona virusa.

“Prilikom posjete barskoj bolnici danas sam lično obišla sve pacijente, koji se liječe u Infektivnom odjeljenju od korona virusa. Uputila se u sve one probleme, koji postoje i pokušala da, na najbolji i najbrži mogući način, sagledam kompletnu situaciju u barskoj bolnici. Ono što sam u razgovoru od barskih kolega saznala jeste da je neophodno uraditi određenu reorganizaciju, odnosno redefinisanje u kadrovskom smislu, ali i u smislu postojanja opreme. Što se tiče broja ležećih postelja on je dovoljan, međutim postoje određeni nedostaci kada su u pitanju oprema i kadar”, rekla je Borovinić Bojović.

Ona je, kao jedan od rezultata zajedničkog dogovora, najavila da će prva donacija koju će obezbjediti Ministarstva zdravlja otići upravo u opštu bolnicu Bar, što bi trebalo da se desi do kraja ove godine.

“Što se tiče pacijenata i organizacije vizita, dogovorili smo se da se napravi reorganizacija, da se veći broj ljekara uključi u direktni rad sa Covid pacijentima, da se naprave odgovarajući timovi, koji će se smjenjivati na sedmodnevnom nivou i vjerovatno će već sjutra biti dostavljeni spiskovi ljekara koji će biti uključeni u rad sa Covid pacijentima”, naglasila je ministarka zdravlja.

Predstavnik porodica čiji su najbliži preminuli od posljedica korona virusa u barskoj bolnici, Samir Hodžić današnju posjetu ministarke zdravlja ocijenio je kao prvi susret građana i institucija na djelu.

“Građani ukazuju na problem institucijama i institucije razumiju, zato što su problemi predstavljeni na osnovu ličnog iskustva, a ne iz politikanstva. Institucije to razumiju. Nema odjeka u prazno, nego nailazimo na razumijevanje i mislim da su danas najsrećniji i da je najlakše doktorima, koji će da budu rasterećeni, pojačani i biće im smanjena odgovornost. Neka to, na neki način, smatraju poklonom od nas i od naše borbe”, poručio je Hodžić.

On je naglasio da toga ne bi bilo da nije bilo razumijevanja institucije, odnosno ministarke koja je potpuno razumjela suštinu.

“Obećala je da će da dođe u Bar i došla je da provjeri da li ono što smo mi govorili stvarno postoji. Problemi postoje svugdje u svijetu, ali i ovdje i hajde da ih rješavamo. Srećan sam danas što se rješavaju problemi sa građanima i institucijama. Naše najmilije ne može ništa da vrati, ali mi ih držimo u životu kroz sjećanje i želju da se nekome nešto slično ne ponovi”, kazao je Hodžić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]