Boška fašistu Crna Gora bi morala da deportuje

2

Piše: Slavko Mandić

Tako to biva kad puštite da vam zagadi more i ekologiju božanstvenog Petrovca velikosrpski fašista Boško Obradović, politička minijatura koja se jedva uvukla u srbijansku Narodnu skupštinu, jer  mu je otac po ideologiji, prethodno poloveći cenzus omogućio da prikupi združene šoviniste i fašiste i dokopa se nekoliko poslaničkih fotelja.

A o kakvoj se bijednoj sili radi, najbolje pokazuje podatak da je  od 250 mjesta, koliko ima srbijanski parlament, ovaj agresivni lajavičar, svojem širem frontu, pod nazivom „Patriotski blok“ obezbijedio samo šest mandata.
E pa takav nikogović, svjestan valjda da ni crnogorski premijer, ni većinski dio njegove Vlade nije zainteresovan za Crnu Goru, pa mu neće ništa ni kad javno učini krivično djelo protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore, osmjeli se da izjavi da će Crna Gora i Srbija  opet biti dio iste države. A da ima države koja funkcioniše po sistemu vladavine prava, ovaj kokotić bi bio priveden, pa kao vreća potom deportovan za Beograd i izbačen iz aviona na pistu, kao što je nekad davno učinjeno sa još većim fašistom od njega Vojislavom Šešeljem, zbog zagađenja pojavom, divljanjem, šenlučenjem prelijepog baroknog Perasta.
Nije Boško ovu izjavu dao na svoju ruku. Zna on da bi ga Aca prebio i da mu više na pamet ne bi padalo da dolazi na ljetovanje u Lučice, a kamoli da otvara ispucale žvale od prekomjernog svakodnevnog lajanja i govora svakovrsne gluposti. Ali, u ovakvoj situaciji kad Vučiću puca sa svake strane, treba neko da skrene pažnju izjavom, makar glupom i neistinitom, kako bi pritisak olabavio sa centralne teme i po koji desni kroše na sebe primio bezbradi četnik, za svoga kralja i njegovu otadžbinu.
Za to vrijeme Abazović ćuti. Nije to njegov problem. On je svoj posao završio ubačujući nelegalno Prleta u zemlju, da mu pokloni dio teritorije i nacionalnog bogatstva Crne Gore. Pa što više od njega može iko da očekuje? Ništa vala. Našto bi to ličilo kad bi lepog Boleta sad izbačivao iz države samo zbog toga što bi da nestane Crne Gore. Pa zar im to nije isti naum i isti interes? Jeste vala, po svemu se da zaključiti.
Boška četnika još niko ne procesuira. A možda bi neko morao po službenoj dužnosti makar, ako nema ko da presavije tabak,  jer on poziva na nestanak države Crne Gore i to dok boravi na njenom moru, bezočno, nevaspitano, idiotski, neljudski.

Zna Boško da mu je samo pusti sanak da će Srbija i Crna Gora opet bio dio jedne države. Sa sve Abazovićem, koji im je uzaludna uzdanica. Mislili su da će to postići sa litijaškim kleroljubivim Krivokapićem, ali nije bilo snage u toj raspomamljenoj „eksperskoj“ družini kojoj je jedini cilj bio da državu očerupaju koliko god više mogu. U tome su prilično uspjeli. Opet su, nakon formiranja manjinske vlade, zaćutale institucije sistema. Još niko nije procesuiran, sa šireg spiska kandidata. A baš ih ima. Štete koje su nanijeli državi su poprilične. Neko to mora da plati.

Ništa manje, ako ne i više, čini to Crnoj Gori Abazovićeva družina. Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić dogovorio je sa hrvatskim kolegom Grlić Radmanom prije dva dana dolazak kanadera, specijalnog i najboljeg aviona za gašenje požara, da pomogne u gašenju vatrene stihije, posebno u Boki Kotorskoj, đe j, zbog udara groma, gorjelo na više mjesta. Tamošnja vlast je pružila ruku prijateljima  i juče uputila avion u Crnu Goru. Međutim, kako kažu  iz Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske, nakon što je poletio ka našoj zemlji, iz OKC 112 Crne Gore im je rečeno da nam pomoć nije potrebna. Kanader je vraćen na odredište a brojni vatrogasci su ostali da se bore s vatrom, vidno izmoreni desetodnevnim neprekidnim djelovanjem na terenu. Pośetio ih je juče i premijer, zajedno sa ministrom MUP-a. O ovome su ćutali, obećavajući umornim vatrogascima brda i doline.
Samo da oni odu, pa kao da su ispunili svako dato obećanje.
Bilo bi dobro kad bi, najvjerovatnije odlazeći premijer pozvao one koje poziva kad god mu zatreba, da stavljaju lisice njegovim bivšim kolegama, koji su to zaslužili, ali je problem u tome kako bi izbjegao da ih sam sebi ne stavi? To je baš komplikovano pitanje, posebno ako se śetimo 21. miliona, pa druženja sa  Stevanom Simijanovićem, koji se lažno predstavljao kao američki diplomata, a u stvari obavještajno bio angažovan u Crnoj Gori,za  rasturanje bezbjednosnog sistema. Da ne govorimo o Belvederu i trovanju svoga naroda, nazivanju Crnogoraca nacionalistima, predajom dijela teritorije stranoj državi, što se tretira kao veleizdaja, dovođenje Prleta, prvog popa crkve Srbije ilegalno u Podgoricu helikopterom republike Srbije, i još poprilično toga. Možda se zbog toga ćuti kada su u pitanju Injac iz bivšeg sastava, pa žena četnik, četvorostruka uzurpatorka, potom ona od zdravlja, koja nam je prilično zapaprila. Da ne pominjemo nepomenike Jakova i Milojka. Ko će njihovu štetu da nadomjesti? A Dritan je sve vrijeme bio sa njima. Ruku pod ruku.
Ostaće mu zapisano zadovoljstvo koje nije krio, akcijom policijskih specijalaca na Cetinju 5. septembra 2021. godine, kada je bacao nekontrolisane količine suzavca na svoj narod, pucao na njega zabranjenim gumenim mecima.

Zato, kad ovo jednom prođe, a moraće, jer zlo ne može da živi dovijeka, onda će se poraditi na sistemu. A sistem će uvažiti zakone i crnogorski ustav, do te mjere da će se morati graditi još jedan Spuž. To tako mora i to će tako biti.
A Dritan, ako može ovo još malo, neka hapsi. Ističe mu vrijeme, nadajmo se zanavijek.

2 KOMENTARI

  1. Ako iko skupi materijal za ove 2 godine, “Rat i mir” će biti kratke pripovjetke za taj roman.Za roman beščasti, mržnje, nepravde i nečovještva. A bogami, imaće ga ko napisati.Ma i čitati.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]