Bošković: Vanrednih izbora neće biti

2
U žiži sa Slavkom Mandićem

Nova Vlada je stabilna i ima apsolutnu podršku parlamenta, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković gostujući u emisiji ”U Žiži” TV PinkM i Skala radija.

Bošković dodaje i da nema potrebe za novim aranžmanima i stvaranjem bilo kakve tehničke Vlade i poručuje da vanrednih izbora neće biti.

Da je Vlada koja je dobila četvorogodšinji mandat stabilna i da je u prvih 100 dana rada to i pokazala, poručuje i ministar odbrane Predrag Bošković.

“Ja sam siguran da u ovih prvih 100 dana Vlada pokazala da zna da vlada, da su dobro odabrani spoljnopolitički priroteti i da su fiskalni pokazatelji u prva dva mjeseca ove godine pozitivni u odnosu na prethodnu godinu”, kazao je ministar odbrane.

Bošković se osvrnuo i na jučerašnje izbore u Nikšiću i kazao da je zadovoljan rezultatom.

Kaže da su protekli u mirnoj atmosferi uz institucije koje rade svoj posao, i poručuje da Bojkot opozicije nije uspio.

“Sinoć je DPS osvojio preko 21 hiljadu glasova sam, to potvrđuje izborni rezultat koji je više nego zadovoljavajući”, smatra Bošković.

Uvjeren je da će SO Nikšić raditi u punom kapacitetu i u interesu građana.

Sa druge strane, član koordinacionog odbora GP URA Neđeljko Rudović smatra da je DPS doživjela poraz na jučerašnjim lokalnim izborima.

Prema njegovom mišljenju ni parlamntarni izbori od 2016. godine nijesu preslikali pravu volju građana građana.

“GP URA predložio je plan za rješavanje političke krize da DPS pristane na održavanje novih izbora koji bi se održali istovremneo kad i lokalni i da nakon toga sjednemo i pokušamo da nađemo dogovor”. rekao je Rudović.

Kaže i da je zanimljiva brojka od 2800 građana koji su izašli na izbore i prekrižili listić, smatra da je to poruka Demokratskoj partiji socijalista.

“Bojkot izbora je stavio u težak položaj one građane koji rade u lokalnoj administarciji i prvivatnim kompanijama , to je bio referendum i mnogi su zato bili primorani da izađu na glasanje, da ne bi bili targetirani”, smatra Rudović.

Sa druge starne ministar odbrane Predrag Bošković kaže da je ova brojka više upozorenje samoj opoziciji nego vladajućoj partiji.

“Građani koji čak i ne glasaju DPS su izlaskom na ove izbore pokazali da su protiv bojkota i da ne žele da budu dio koji je protiv grada Nikšića i čitave Crne Gore”, jasan je Bošković.

Rudović kaže i da GP URA očekuje i da slučaj od 16. oktobra konačno dobije sudski epilog.

“Tražimo od specijalnog tužioca da pruži jasne dokaze”, kazao je Rudović.

Bošković kaže i da je slučaj od 16. oktobra idealna priliika da se pokaže ko i kako finansira političke partije u Crnoj Gori, te će se kako kaže vidjeti ko stoji iza pokušaja terorističkog napada, dodajući da specijalno tužilaštvo treba pustiti da radi svoj posao.

2 KOMENTARI

  1. Kad Bošković tako kaže, odmah mi pane kamen sa srca. To znači i dalje nesmjenjiva vlast.
    Kako je bilo lijepo u onoj Titovoj nesmjenjivoj vlasti. Makar sam se osjećao kao čovjek.

  2. Sjećata li se što je nekad mlađani začuđeno pitao po parlamentu kad jr neko reko ,,putana”……..?????????
    Digo se sa stolice, unezvijeren ,,ŠTO JE TO PUTANA ? NEKA MI NEKO OBJASNI ŠTO JE TO PUTANA” …………….ha,ha,ha, a viđi ga sad. Ne skida kravatu ni u krevet. Boki, Boki, sjećaš li se lumenu ?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].