Božićna muzička čestitka anđeoskim glasom

2
sa koncerta

Božićni koncert

U kotorskoj katedrali Sv. Tripuna, sinoć su sa svečanim zvonima s kampanela, zvonile i mandoline i dječiji glasovi Božiću i Novoj godini u susret.

Vrijeme je za dobre želje, njih su donijeli hor niže Muzičke škole “Vida Matjan“ i Mandolinski orkestar Hrvatskog građanskog društva CG “Tripo Tomas“.

U čaroliji Božića bijelog, dok miriše četinar, blistaju zvijezde, zvončići i baloni na jelkama, u tihoj noći u sve vrijeme godišta, zakantali su jer muzika najljepše čara i dočarava.

Za ovaj Božićni gušt više, pobrinulo se Hrvatsko građansko društvo Crne Gore u saradnji sa kotorskom Muzičkom školom “Vida Matjan“.

Uz svetost i svjetlost katedrale-bazilike Sv. Tripuna, brojna publika je uživala uz muzičku čestitku u zajedničkom nastupu hora koji vodi profesorica Laura Jovanović i mandolinskog orkestra pod dirigentskom palicom profesora Iva Brajaka.

Smjenjivale su se Božićne pjesme Radujte se narodi, Bijeli Božić, Ave Marija, Hallelujah, Čuvajmo djeci proljeća, Let it be, Vozi, Vozi itd.

“Anđeli s neba da dolete do svakog finestrina i pergole, notama mir i veselje do svakog kušina. Blagost blage noći i bijele vile u kolo, moguće na ovaj čas pestingradska vrata su otvorile. Radujmo se narode bijelom Božiću, Čuvajmo djeci proljeća, Molimo se u blagoj noći u sve vrijeme godišta i neka nam uz Božićna zvona sve bude ugodno, veselo, svečano, lijepo, toplo, treperavo, drago, šareno i svjetlucavo”, poručila je pjesnikinja Dubravka Jovanović koja je vodila koncert.

Na kraju koncerta u ime kotorske Biskupije, generalni vikar don Anton Belan je uz čestitke anđeoskim glasovima kako je kazao, podsjetio i na one koji pate i kojima treba pomoć.

Umjesto čašćenja učesnicima koncerta, župni ured i kotorska Biskupija daće prilog za liječenje djevojčice Mirjane Krstičević iz Tivta.

Don Belan je pozvao posjetioce da svojim prilogom takođe pomognu za ozdravljenje ove djevojčice i poručio da je Božić blagdan kada se sjećamno onih koji imaju manje nego mi a za vjeru se kaže da je mrtva ako nema tijela.

“Naša pomoć za Mirjanu biće dar Betlehemskom Isusu jer kad čovjek pati pati i Hristos i moli“, poručio je don Belan.

anđeoski glas
sve je bilo prepuno duše
prepuna katedrala

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].