Božović i Glušica nastavljaju čistku na UCG

0

Vladimir Božović Član Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore Desanka Radojičić, koja je u to tijelo izabrana jednoglasno od predstavnika svih fakulteta na UCG, nova je žrtva nezakonitih i zakulisnih radnji rektora Vladimira Božovića i predsjednice UOUCG Rajke Glušice, navodi izvor portala Aktueno sa UCG-a.

Podsjetimo, Božović i Glušica su nezakonito izabrani na te funkcije rušeći autonomiju UCG jer, kako navodi naš izvor sa UCG, ih je tu partijski instalirala Vlada Zdravka Krivokapića.

”To je prvi put od osnivanja UCG da su partije postavljale kadrove preko Vlade i ministarke Vesne Bratić“, navodi naš izvor.

Rajka Glušica

U svim ranijim slučajevima svi njihovi prethodnici na tim mjestima su birani akademskim putem preko Senata UCG.

Tada Desanka Radojičić izabrana praktično aklamacijom nakon pismenih predloga gotovo svih predstavnika univerzitetskih jedinica UCG.

Božović i Glušica sa druge strane, nastavljaju čistku neistomišljenika pa su na sjednici UOUCG koja je zakazana za danas u 11 časova uvrstili prvu tačku dnevnog reda da ponište odluku iz jula 2020.godine kad je Radojičić izabrana za člana UOUCG iako do kraja mandata ima još oko dvije i po godine.

” UCG-a naglašava da Božović i Glušica fingiraju i demokratiju sa dva kandidata i na mjesto Radojičić žele pravnicu Ninu Rubežić sa Prirodno matematičkog fakulteta PMF, gdje je zaposlen Božović, mada se veće šanse daju Sekuli Raičeviću sa Fakulteta političkih nauka FPN, koji je na volšeban način inkoroporiran u Vijeće Etičkog komiteta”, navode naši izvori.

Dobro upućeni već znaju epilog da će UOUCG nezakonito konstatovati prestanak mandata Desanki Radojičić koja više od 30 godina radi na Filozofskom, a zatim na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću.

aktuelno

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.