Božović: Slabiji odziv za vakcinaciju posljednjih dana

0

Kako je više puta rečeno, proces imunizacije je kompleksan i zavisi od više faktora – dostupnosti vakcine, punktova i timova za vakcinaciju, pratećih administrativnih i logističkih procedura, ali i interesovanja građana, navodi epidemiolog Marija Božović.

“Samim tim usklađivanjem tih faktora smatra se da proces protiče očekivanom dinamikom. U posljednjih nekoliko dana jeste primijećen slabiji odziv. To jeste razlog za konstantni apel i napomenu o značaju vakcinacije kako bismo djelovali preventivno, a to znači na vrijeme i spriječili teži oblik infekcije i smrtni ishod povezan sa kovid-19”, navodi Božovićeva.

Ona je istakla i da će izbor vakcina zavisiti od njihove dostupnosti.

“Tačno je da je za naredni mjesec najavljen dolazak većeg broja vakcina različitih proizvođača. Svaki pojedinac će uz konsultaciju sa svojim ljekarom dobiti adekvatnu vakcinu. Iako moram reći da je svaka vakcina koja nam je dostupna dobra vakcina, bezbjedna i efektivna”, poručila je Božovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].