Brajković: Kotorska Direkcija za uređenje i izgradnju radi po usvojenom programu

2
čeka čišćenje

U susret glavnoj turističkoj sezoni Skala radio je prije par dana pitao direktora Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Rata Brajkovića kada će početi čišćenje bujičnih kanala, posebno kod bivšeg hotela “Fjord”, gdje je pravo ruglo, ali i ostalih kanala zaraslih u draču.

Nerijetko potoci i kanali nesavjesnim građanima služe kao kontejneri u kojima se baca sve i svašta.

Takođe smo pitali i što je sa zamjenom polomljenog mobilijara na dječijim igralištima i kada će igrališta u naseljima na području kotorske opštine biti u punoj funkciji.

Kada će početi košenje rastinja pored puteva i saobraćajnica u našoj opštini, još je jedno od naših pitanja upućeno Brajkoviću, na koja smo danas dobili odgovore koje vam u cjelosti prenosimo:

U programu rada Direkcije čišćenje bujičnih kanala predviđeno je da se realizuje kroz tekuće održavanje, a poslovi su povjereni DOO “Komunalno“ Kotor.

Zajednička komisija je utvrdila dinamiku i prioritet izvođenja radova, a konkretno kanal pored bivšeg hotela “Fjord“ će biti očišćen do kraja ove nedjelje.

U toku je zamjena segmenata na dječijem igralištu u neselju Rakite.

Nakon završenih radova na igrališta u naselju Rakite, koje je planirano do petka, planirano je obnavljanje igrališta u naseljima: Sveta Vrača, Plagenti, Sveti Stasije i podloge u parku “Slobode“.

Od trenutka kad smo snimili postojeće stanje i naručili nedostajuće segmente, došlo je do novih oštećenja i nabavka istih je u toku.

Nakon nabavke i montaže uradiće se gumena podloga na svim igralištima.

Košenje javnih površina i lokalnih puteva je u toku, u dijelu za koji imamo zaključen ugovor sa DOO “Komunalno“ Kotor.

Obzirom da je na teritoriji opštine Kotor dužina lokalnih puteva oko 200 km, dio poslova moramo povjeriti drugim izvođačima.

U toku je tenderska porocedura za odabir Izvodača, odgovorio je našem radiju Rato Brajković, vd direktora Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

2 KOMENTARI

  1. Wow da li je moguce ljudi moji da se oglasio neko iz direkcije ??? A da ko je zaduzen za smece i otpad u krugu Opstine u grad ??? Bio sam do katastra i isao sam pjeske uz stepenice i prizor ne daj boze koje smece u krug opstine tj sa one strane …baceni stari kompjuteri,slomljena skura, stampaci sve i svasta ….mada ipak mislim da ima ko da.cisti opstinu nasu ali ovo je sramota !!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]