Brajković: Ni opština Kotor, a ni Vlada ne daju ni cent mimo ugovora

6
sportska dvorana u dugogodišnjoj izgradnji

 

Gradnju sportske dvorane u Škaljarima od početka prate problemi, počev od sporne lokacije, pa do lošeg projekta i finansijske konstrukcije.

“Ono što se sa sigurnošću zna je da je opština ispunila svoje finansijske obaveze. Država je takođe blizu toga da ispuni svoje. Ovo se odnosi na početni ugovor koji je predviđao oko 7 miliona eura u startu. Međutim, pokazalo se da sam projekat sportske dvorane nije urađen kako valja i već na početku gradnje su se pojavili veliki nepredviđeni i naknadni radovi”, kazao je za Skala radio Rato Brajković, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

“Vlada se izjasnila da ne želi više ništa da uplaćuju, mimo onoga što je njihov startni ugovor. Opština Kotor takođe ne računa niti misli da izdvaja posebna dodatna sredstva za halu. Preostalo je da se ocijeni koliko je potrebno sredstava koja bi omogućila normalno funkcionisanje dvorane, bez luksuznih opremanaja i poslovnih  prostora  unutar dvorane kao i pejzaža oko nje”, kazao je Brajković, smatrajući da je i izbor lokacije za dvoranu totalni promašaj.

Kada jednog dana ipak bude hala stavljena u funkciju, biće to još jedan, dodatni  saobraćajni problem.

Na pitanje gdje sa automobilima kada hala bude u punom pogonu, Brajković je kazao da je po njegovim nezvaničnim informacijama bio zamišljen podzemni prolaz kao i parking graža na mjesto sadašnjeg Autoremonta, jer je očigledno da se u obližnjem naselju Rakite ne može parkirati više ni jedno vozilo.

Na pitanje Skala radija hoće li lokalna uprava tražiti odgovornost za eventualne propuste kada je u pitanju projektovanje izgradnje sportske dvorane, Brajković je kazao da je u planu formiranje komisije koja će ispititi dosadašnja ulaganja.

Ono što je po njegovom mišljenju još važnije je koliko još treba sredstava i da li će uopšte sportska hala, kada bude sagrađena na nivou na kojem je planirana, biti rentabilna.

Takođe se postavlja pitanje i da li će opština godišnje morati i koliko da odvaja sredstava za održavanje ovog objekta.

Stoga se traži nezavisna i stručna komisija koja bi uradila takvu procjenu, zaključio je Brajković.

6 KOMENTARI

  1. Bolje je srusiti dok smo jos na vrjeme jer i ovako nikome ne treba. Bilo ko da je na vlasti i oni prije, pa i ovi novi mladi ljepotani,nece da prihvate istinu da ovo ne valja. Jadni smo mi gradjani kad nikad nikome pitanje nismo za nista postavili. Toliko godina bez hotela, te na tenderu te onaj irac, pa englez dali pare pa nema para pa ljudi moji ko nas sve z……! Pogledajmo parking kod staroga Fjorda. Sprdnja od prasine. Molim vas ljepo, ima li ko da kaze cije je to ko to drzi. Ko klepa taj novac. Milion stvari jos ima ali ne mogu pisati. Kakve smo ovce kad svake godine cekamo CAKULONU I KARAMPANU da se rugamo sami sebe. Bas smo jadni !!!

  2. Đe je onaj stručnjak što je šklapio zgradu Obnove? Pita li se ko kako je to njemu dopalo? Imali li ko u tužilaštvu da pokrene provjeru?

  3. Samo Bože daj da se brzo ne napravi jer će tek onda das budu problemi. Treba da se ispita ko je što tu radio, Biće belaja.

  4. Kad tog monstruma, kojeg ironično zovu Kašćelanka, završe, (ako ga završe) konstatovaće da je projekat – nepojmljiv promašaj. Oni objektivni i politički neangažovani od samog početka upozoravali su na neprimjerenu i neadekvatnu lokaciju Hale. Ali tek kad sve bude gotovo i kad i laička javnost bude imala pristupa “djelu”, puknuće sav apsurd tog političkog Skadra na Bojani.

  5. ..da konačno saznat moraš-čije li ovo “bombe tresu” ..sve kotorske revizore..? Lele,lele.. za tobom moja domovno-u usponu? Prema nebu-prema bogu-pružite mu ruku svoju-da vam gospod dodijeli ljemozinu-za Škaljarsku sportsku zonu…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]